L'única cosa certa és que John McAfee, el magnat informàtic creador de l'antivirus més conegut del món, està mort. Va ser trobat mort en una cel·la de la presó de Brians 2, a Catalunya, on feia mesos que estava tancat pendent d'una ordre internacional d'extradició als Estats Units.

Quan l'Audiència Nacional va acceptar la seva entrega, McAfee (de 75 anys, de nacionalitat britànica i nord-americana) va aparèixer mort, el dia de la revetlla de Sant Joan. Totes les autoritats espanyoles asseguren que es va matar ell mateix, però la seva vídua té dubtes. Janice McAfee creu que tot plegat és fruit d'un encobriment massiu per fer-lo desaparèixer.

El seu advocat també va adobar aquesta teoria assegurant que mai a la presó va mostrar cap signe que pogués intuir que podria acabar suïcidant.

Janice McAfee ara ha publicat la carta de comiat que va deixar el magnat abans de matar-se, una missiva que, segons ella, encara obre més la teoria de la conspiració. De moment, però, és només ella contra tot el sistema judicial i mediàtic espanyol. Té les de perdre.

La carta de comiat, sospitosa, per la parella de McAfee

"L'escriptura a mà és sospitosa i dubto de l'autenticitat de la nota", així de clara és ella mateixa en una piulada a Twitter. "Sembla més com algú que intenta imitar l'estil dels tuits del John", també assegura. I, alerta, un fet rellevant. Assegura que la nova li van trobar a la butxaca del seu marit, però "on són les marques d'haver-se plegat, si estava a la butxaca?".

Carta John McAfee

Imatge de la carta que "suposadament" va deixar l'home abans de matar-se / Janice McAfee

La "suposada" nota de comiat està plena de paraules esmenades amb línies per dificultar-ne la lectura. "Aquesta nota no sembla gens semblant a algú que no té esperances i que contempla posar fi a la seva vida", assegura Janice fent referència a la seva difunta parella.

Entre altres coses, a la nota s'autoanomena "soc un paràsit fantasma" i "vull controlar el meu futur, que no existeix", segons la carta manuscrita que ha publicat, fotocopiada de l'atestat d'investigació, la parella del conegut John McAfee.

Dubtes amb l'autòpsia de l'home

Janice McAfee també ha lamentat que només pogués veure la cara de l'home i des d'una finestra. El cos estava tapat amb una manta blanca i només va poder veure el cap. Tots aquests fets porten a la dona a denunciar gairebé cada dia que hi ha una conxorxa per amagar l'assassinat de John McAfee.

La família vol aclarir què va passar

L'advocat de la família va explicar en una entrevista a Catalunya Ràdio que la família "òbviament demanarà que es depurin responsabilitats" i s'haurà de veure "contra qui s'exigeixen aquestes responsabilitats", perquè "això no pot sortir-li gratis al nostre sistema", ha advertit.

Janice McAfee

Janice i John McAfee, en una imatge amb dues armes llargues / ElCaso.cat

Menys a favor de la teoria de la conspiració, però, l'advocat sí que lamenta que la presó provisional "rigorosa" dictada per l'Audiència Nacional va complicar la vida. Si hagués tingut la llibertat amb càrrecs mentre esperava la resolució de la seva extradició, assegura, potser el final "hauria estat diferent".