Conduir per vies interurbanes pot ser més o menys perillós. El principal risc radica en la velocitat a la qual es pot circular, que implica que les carreteres han de complir amb unes mesures de seguretat mínimes i senyalització específica de prevenció. Però no sempre es així. A Espanya encara hi ha vuit trams sense recorregut alternatiu i que poden ser propensos als accidents de trànsit. Entre d'elles hi ha una a Catalunya, l'N-230 que comença a l'avinguda Alcalde Porqueras de Lleida, creua part de l'Aragó per tornar a Catalunya, i finalitza al quilòmetre 188, just amb la frontera amb França al municipi de Bausen (Vall d'Aran). En aquesta nacional, de fet, s'han produït diversos xocs mortals entre vehicles al terme de Sopeira (Osca) on van morir dues persones.

Aquestes són les carreteres més perilloses d'Espanya

Però hi ha molts més trams que estan catalogats amb perillositat alta. Segons el programa EuroRAP, a més de la catalanoaragonesa N-230, les que tenen més risc en segons quins punts en circular amb el vehicle són a Cantàbria l'N-634 (entre els quilòmetres 232,8 fins als 243,1 i és la més perillosa d'Espanya), a Andalusia les N-340, N-323 i N-331; a la Regió de Múrcia l'N-345, a l'Aragó l'N-234 i a Castella i Lleó l'N-122. Aquests són els trossos de via on segons l'informe de l'any 2022 citat per 20minutos augmentarien les possibilitats de patir un accident de trànsit.

Tots aquests són els punts crítics que l'estudi extreu que encara existeixen a Espanya. Però, a més, hi ha dues carreteres que són especialment perilloses i apareixen a la llista des del 2018. Una és l'N-340 a Granada entre els quilòmetres 296,4 i 312,9 i l'altra és l'N-345 a Múrcia, entre el 0 i el 7,2. Són les dues vies amb una sinistralitat més alta que porten més temps dins de les que comporten més risc de patir un accident de trànsit a tot el país. El Ministeri de Transports assegura que ja "ha actuat proactivament als nou trams negres". Tanmateix, sembla que els esforços no acaben de ser suficients, especialment per les dues nacionals que porten gairebé cinc anys entre les més perilloses de tota Espanya.