L'agressor sexual que es va escapolir dels gendarmes francesos saltant per la finestra de la comissaria ha estat capturat a Benidorm (Alacant). La Policia Nacional ha detingut a la ciutat alacantina un pròfug de la justícia francesa amb una Ordre Europea de Detenció dictada per les autoritats gal·les, d'acord amb un delicte d'agressió sexual comès l'agost de 2021 i pel qual va ser condemnat. L'arrestat és un jove de 22 anys i de nacionalitat algeriana resident a França. El fugitiu havia escapat després de ser processat per un atac sexual a la localitat de Canet de Rosselló.

El jove s'enfronta a una pena d'un any i sis mesos de presó, segons ha informat aquest dissabte la Prefectura de la Policia Nacional a València. L'Ordre Europea de Detenció va ser dictada per les autoritats franceses i va ser posada en coneixement del Grup I de Crim Organitzat de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d'Alacant i pel Grup de Fugitius Internacionals i la Comissaria General de la Policia Judicial. Això es va deure a les sospites raonables que es tenien que el fugitiu es trobés i, a més, s'hagués establert a la zona costanera alacantina. Els investigadors del cos policial espanyol van esbrinar que era a Benidorm, on es va dur a terme un dispositiu que va acabar amb el seu arrest. Però, com va arribar del sud de França al sud-est d'Espanya?

Així es va escapar de la comissaria a França: per la finestra

El trajecte costaner seguint, molt probablement, l'autopista de la Mediterrània o AP-7, el va conduir fins a l'emplaçament turístic alacantí de Benidorm. En aquesta ciutat hauria viscut tranquil pràcticament dos anys, després d'escapar-se de dependències policials de la Gendarmeria Nacional francesa a Canet de Rosselló, saltant per la finestra. Així va eludir la vigilància de les autoritats des del mes d'agost de 2021, una vegada va ser detingut per una agressió sexual a dues dones a la localitat gal·la, i fins ara.

El jove de 22 anys i nacionalitat algeriana arrestat l'estiu de 2021 va conèixer dues dones en un restaurant de menjar ràpid del municipi costaner del sud francès i les va seguir fins a la platja de Canet de Rosselló. Una vegada allà, i sense mirades indiscretes, les va agredir sexualment tocant-los els pits i els genitals mitjançant coacció i sense consentiment. Dos dies després va ser detingut, fugint per la finestra de la comissaria com ja s'ha dit, i finalment, encara que no es va presentar a judici, va ser condemnat a un any i sis mesos de presó per l'esmentat atac. En aquests moments, després de ser arrestat per la Policia Nacional a la ciutat alacantina, els agents espanyols l'han posat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Benidorm i ha quedat en espera de la seva compareixença davant el Jutjat Central número 3 de l'Audiència Nacional.