Detinguts dos homes de 33 i 36 anys, respectivament, per furtar olives a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre). Els Mossos d'Esquadra els van arrestar aquest dijous com a presumptes autors d'un delicte de furt i d'un altre de danys en una finca del municipi del sud de Catalunya. De fet, els van enxampar amb les mans al plat mentre recollien olives en un terreny del qual no eren propietaris, ni tampoc tenien cap autorització per fer-ho. Els agents els van observar una estona i van comprovar que tallaven les branques de les oliveres amb una serra telescòpica.

El mètode de tallar les branques de les oliveres amb una serra telescòpica provocava danys als arbres, atès que, un cop queien al terra, separaven el fruit de les branques. Així, doncs, no només furtaven les olives sinó que feien malbé l'explotació agrícola. Davant d'aquests fets, els agents van detenir els dos homes de 33 i 36 anys. També van intervenir més de 300 quilos d'olives que posteriorment van ser depositades pels Mossos d'Esquadra en una cooperativa agrícola i estan a disposició de l'autoritat judicial.

Dispositiu especial per evitar els furts d'olives a l'Ebre

Els robatoris d'olives a les comarques ebrenques han anat en augment. Per això, els Mossos d'Esquadra van activar un dispositiu especial a principis del mes d'octubre per evitar aquests furts, la qual cosa ha permès enxampar els dos individus al lloc dels fets i detenir-los amb les mans al plat. D'altra banda, els agents investiguen si els arrestats podrien estar relacionats amb delictes similars que han succeït en altres camps de la comarca del Baix Ebre les darreres setmanes. En qualsevol cas, els dos presumptes autors del furt de fruits i dels danys a les oliveres de Móra d'Ebre, passaran a disposició judicial les pròximes hores.