Caçat el superdepredador de Lanzarote. Els éssers humans, tot i no ser hipercanívors, s'han convertit els darrers segles en els depredadors alfa del planeta, sobrepassant fins i tot a grans animals com el tigre, el jaguar, el lleó, el cocodril o, com en aquest cas, el tauró. La Guàrdia Civil ha detingut un home a l'illa canària com a presumpte autor de les excursions de pesca de rajades i taurons que s'oferien com atractiu turístic a les costes de Lanzarote. Les fotografies que l'inculpaven, a més, eren comunament difoses en diverses xarxes socials. 

Espècies en perill d'extinció o amb captura prohibida

La investigació va iniciar-se, precisament, en veure les imatges publicades a les xarxes socials a les quals s'observava un home amb diversos animals marins de grans dimensions. L'individu oferia a través d'una plataforma d'opinions de viatgers aquest servei de pesca professional, a la qual la presumpta empresa donava l'oportunitat els clients de realitzar excursions per capturar diferents espècies protegides. A més, està expressament prohibida la seva pesca.

La Guàrdia Civil va iniciar, aleshores, les indagacions per verificar les imatges de les xarxes socials i identificar al presumpte autor dels fets. A més, aquestes accions van ser denunciades per diverses associacions de protecció ambiental, comprovant-se que havia pescat diversos exemplar. Almenys, que es tingui coneixement, va caçar quatre tipus de taurons i tres espècies de rajades, molts d'aquests, a més, en perill d'extinció. Dels taurons identificats a les fotografies, destaquen un el qual té prohibida la seva captura, un en perill d'extinció i d'altres que està prohibida segons la normativa de diferents regions.

Detingut per un delicte contra la fauna

El passat 19 de maig, la Guàrdia Civil va detenir l'home que oferia aquests serveis com una empresa, tot i que realment era un particular sense cap responsabilitat civil. Està acusat d'un delicte contra la fauna, per pescar des de la riba de la platja amb diferents xarxes i arts de pesca. Els agents, després d'aquestes actuacions, han passat les diligències al corresponent Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Arrecife.