Caldes de Malavella, dimarts 14 de novembre. 00.15 hores. Un jove de 20 anys condueix una furgoneta pels carrers del poble gironí, seguit per un altre vehicle similar fins que en una cruïlla es dispersen. Tot semblava tranquil en aquest municipi de poc més de 8.000 habitants malgrat els acceleraments dels dos individus que anaven al volant d'aquests automòbils, que trencaven el silenci entre urbanitzacions inserides als boscos de la Serralada Litoral. Aquesta calma, tanmateix, no els eximia d'estar sent observats pels cossos de seguretat. I així era. Una patrulla de la Policia Local que estava realitzant la seva ronda habitual els va captar circulant a més velocitat del compte i els van seguir. Quan es van separar, i cadascú va decidir pujar a la urbanització Llac del Cigne per una entrada diferent, els agents van vigilar des de la llunyania, fins que van aturar a un d'ells.

Els agents els van seguir des de l'avinguda doctor Furest, que va ser quan els van veure passar poc després de la mitjanit d'aquest dimarts, mentre realitzaven la ronda en sentit Llagostera. Les dues furgonetes van passar a gran velocitat i en sentit contrari a la patrulla. Els van perseguir. Però, després d'observar que entraven i es separaven a l'interior de la urbanització Llac del Cigne, van decidir actuar i el noi d'uns vint anys va tenir la mala sort de ser l'elegit: va ser al que van aturar. El vehicle va ser parar al carrer de Narcís Monturiol, en una zona residencial amb cases edificades als quatre vents, a un quart d'una de la nit. El noi estava molt nerviós i la policia, amb les sospites que li suscitava, va decidir registrar la furgoneta. A l'interior van trobar una motxilla situada sota el seient del copilot i, en obrir-la, van descobrir dues pistoles carregades i un silenciador.

Dues pistoles càrregues i un silenciador: el jove intenta excusar-se

La troballa de les dues pistoles va provocar l'arrest immediat del jove, sense antecedents policials, acusat de tinença il·lícita d'armes. Les pistoles, a més, estaven carregades i preparades per disparar i li havien esborrat els números de sèrie. El detingut, malgrat tenir tot en contra, va intentar alliberar-se de tota responsabilitat assegurant que no sabia que portava al cotxe els esmentats objectes. La Policia Local de Caldes de Malavella, no obstant això, no va haver d'afegir res més -ja que a més el jove no tenia ni permís d'armes- i va ser emmanillat i traslladat fins a comissaria. Posteriorment, els agents el van derivar als Mossos d'Esquadra perquè el posessin a disposició judicial.