El jove que aquest dimarts a les tres de la tarda va matar d'una ganivetada al coll un company seu a la Mina, al terme municipal de Sant Adrià de Besòs, gairebé en frontera amb Barcelona, s'ha entregat a la comissaria dels Mossos de Sant Andreu, segons ha avançat Tot Barcelona aquest matí. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, es tracta d'un home de 24 anys de nacionalitat colombiana.

Tot i que el jutge de guàrdia ha decretat el secret d'actuacions, sí que ha transcendit que els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que la baralla mortal al mig del carrer, a la zona del carrer de Ponent, està relacionada amb un tema de salut pública. Els dos homes es coneixien i un li devia una petita quantitat de diners a l'altre, que va reaccionar de la pitjor manera, clavant-li una ganivetada al coll. Tot i els esforços del SEM, res es va poder fer per salvar la vida de l'home, que va morir al lloc dels fets.

L'agressor va escapar del lloc dels fets. Els Mossos d'Esquadra treballaven per poder-lo identificar i detenir, però s'ha entregat ell mateix aquest matí a la comissaria de Sant Andreu, a Barcelona. Fonts de la policia catalana asseguren, però, que la seva identificació no era complicada, tenint en compte que eren coneguts de l'entorn de la Mina, on anaven sovint a comprar droga, però ell mateix ha confessat el crim quan s'ha presentat voluntàriament a la comissaria, sabent que el buscaven. Aquest punt de l'àrea metropolitana és un dels emplaçaments més calents pel que fa al tràfic de substàncies il·legals del país, un fet que preocupa als veïns, per les conseqüències tràgiques com les d'aquest dimarts.

Segona agressió en pocs dies

El passat dimarts un home va ser agredit per arma blanca també a la Mina, gairebé al mateix lloc. En aquella ocasió, i segons l'avís que van rebre els Mossos d'Esquadra, un grup d'homes havien assaltat al mig del carrer un home.

Assassinat Mina / ACN

Dos agents dels Mossos a la zona de l'assassinat d'aquest dimarts, a la Mina, a Sant Adrià de Besòs / ACN

Un dels integrants del grup el van apunyalar, causant-li una greu ferida al braç. En alguns moments fins i tot es va témer per l'extremitat, tot i que finalment els metges de l'Hospital del Mar li van poder salvar. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació que no ha avançat; no s'han practicat detencions. La policia catalana, però, sí que desvincula el cas de la setmana passada amb la ganivetada mortal d'aquest dimarts a la Mina.

Dos crims sense resoldre aquest 2021

Des de l'inici d'aquest 2021, han mort de manera violenta 24 persones a Catalunya. D'aquestes, sis eren dones que han estat assassinades per les seves parelles o exparelles: a Manresa, a la Bisbal del Penedès, a Creixell, a Corbera de Llobregat, a Porqueres i a Sabadell. A Viladecans, a inici d'any, una dona va matar d'una ganivetada la seva parella, un home.

De tots els crims d'aquest any a Catalunya n'hi ha dos que encara no s'han pogut resoldre: l'assassinat d'una àvia de 96 anys a Calella i la mort d'un jove marroquí trobat sense vida a Cabanelles, a l'Empordà. En tot l'any 2009 es van registrar 63 morts homicides i l'any 2020, l'any del coronavirus, van ser 47.