Un capellà de Castelló veta una noia de 26 anys per fer de padrina en la confirmació de la seva neboda per "no portar un estil de vida digne".

Homofòbia a l'església de La Vilavella

La confirmació catòlica d'una nena en el municipi La Vilavella de Castelló aquest divendres, ha quedat truncada pel capellà de la parròquia de la Sagrada Família.

L'home ha vetat la tieta, de 26 anys, per fer de padrina pel simple fet de ser lesbiana.

Tot i ser catòlica i membre activa de la comunitat religiosa, el capellà li ha prohibit participar-hi en la celebració.

Segons denuncia l'activista Pastora de Florencio, presidenta de Castelló LGTBI, a TV3, el religiós ha al·legat "que no porta un estil de vida digne".

En declaracions al mateix mitjà, l'activista seguia: "els motius són kafkians, que no porta una vida digna. És una persona creient, batejada, que ha fet la comunió i la confirmació. No s'entén per què se li prohibeix ser padrina de la seva fillola durant la confirmació".

Veta una noia per fer de padrina per ser lesbiana

L'entitat denuncia que la noia no ha trobat cap suport dins de la comunitat religiosa, que s'ha limitat a dir que el dret canònic no recull cap article que la pugui acollir, ni tampoc en el bisbat, amb qui han contactat, però que no ha volgut pronunciar-s'hi, informa també TV3.

Sí que l'ha trobat, en canvi, en el veïnat, "que s'ha bolcat" a mostrar-li el seu suport. De fet, la localitat, de poc més de 3.000 habitants i localitzada a la comarca valenciana de la Plana Baixa, s'ha omplert de banderes multicolor penjant als balcons, representant del col·lectiu LGTBI, com a mostra de suport.

Bandera gay / EFE / Luca Piergiovanni

Els veïns han mostrat el seu suport a la noia penjant banderes LGTBI als balcons de casa seva / EFE

Des dels grups activistes afegeixen, a més, que l'Església catòlica, com a institució finançada per l'Estat, ha de "com a mínim, complir la Constitució, que diu que no es pot discriminar per orientació sexual".

La cerimònia serà aquest divendres però sense la padrina triada per la família, que no hi pot participar. L'entitat no contempla, de moment, fer més accions de protesta per aquest veto: "Ella no vol, això l'ha sobrepassada".