Tràgic final per a la celebració de la vigila pasqual en una parròquia de Saragossa. El sacerdot del barri rural de San Gregorio de la capital aragonesa ha mort aquest dijous de matinada a l'Hospital Miguel Servet de la ciutat a causa de les greus cremades que va patir dissabte passat durant la celebració litúrgica que commemora la Resurrecció de Jesús i té lloc durant la nit del Dissabte Sant i la matinada del Diumenge de Pasqua. Javier Sánchez, de 60 anys, va patir un accident amb les espelmes, en prendre's una espurna i caure sobre l'hàbit que portava, començant a cremar i provocant-li greus ferides.

Accident amb les espelmes durant la vigília pasqual

L'incident va tenir lloc al Convent de les Concepcionistas Franciscanas, al barri de Santa Isabel de Saragossa, segons han apuntat fonts de l'Arquebisbat de Saragossa a EFE, tot i que el sacerdot era el capellà de San Gregorio també exercia a l'esmentat edifici religiós. A la cerimònia d'aquest Dissabte Sant, en el qual es beneeixen l'aigua i el foc que s'utilitzen posteriorment als sagraments, una espelma va prendre l'hàbit i va provocar el tràgic accident.

Javier Sánchez va ser traslladat immediatament a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Miguel Servet de la ciutat, on va ingressar amb cremades greus i on ha estat hospitalitzat fins aquest dijous, quan ha perdut la vida. La policia no ha obert cap investigació al respecte en tractar-se d'una mort accidental.

"El capellà rocker"

El sacerdot mort, consiliari de la Confraria de la Humilidad de la ciutat, era una persona molt coneguda al barri de San Gregorio. Era un gran aficionat a la música i componia i tocava en concerts per recaptar fons amb finalitats benèfiques. Les fonts citades han recordat, en aquest sentit, que de vegades se li deia afectuosament "el capellà rocker" per la seva afició a la música, que el va portar a gravar tres discos amb composicions pròpies. El funeral es farà aquest cap de setmana i, a petició de la família, serà una cerimònia en la més estricta intimitat.