La fiscal a càrrec del cas d'Alec Baldwin, que a l'octubre matava accidentalment Halyna Hutchins, directora de fotografia, en el rodatge de la pel·lícula Rust, assegura que l'actor no va prémer el gallet. Això coincideix amb la versió de l'intèrpret, que des del principi va defensar que mai no apuntaria o premeria el gallet contra algú.

Gir radical en la investigació contra Alec Baldwin

El mes d'octubre passat, durant el rodatge d'una pel·lícula western de baix pressuposat produïda pel mateix Baldwin, l'actor disparava una arma suposadament de foguejament mentre assajava a una escena, matant la directora de fotografia Halyna Hutchins i ferint el director Joel Souza amb el que va resultar ser una bala real. Des d'aleshores tot són incògnites i encara es busca el possible responsable de la negligència mortal.

Halyna Hutchins / Imdb

Halyna Hutchins / Imdb

Des de l'armera del rodatge, Hannah Gutierrez-Reed fins a Alec Baldwin, passant per l'assistent de direcció Dave Hall i pel personal de la producció que no va revisar les armes i va poder haver evitat la tragèdia. Des del principi, el conegut actor es va defensar assegurant: "Mai no apuntaria amb una arma a ningú, ni premeria el gallet, mai," s'esfondrava davant de les càmeres del canal ABC. I apuntava una altra persona com a culpable: "Algú va posar munició real en aquesta pistola, una bala que ni tan sols havia de ser a l'edifici."

"No va prémer el gallet" que va matar Halyna Hucthins

I ara, la fiscal de Nou Mèxic al càrrec del cas, Mary Carmack-Altwies, ha revelat ara a la revista Vanity Fair que la versió que Baldwin va explicar en la seva primera declaració podria ser veritable. Davant del seu relat, Carmack va decidir fer una prova del possible mal funcionament del mecanisme de l'arma de foc. Va demanar a un dels seus investigadors que portés al seu despatx un revòlver de 1850 que tenia a casa seva i que pertany a la mateixa època que l'arma mortal.

Mary Carmack Altwies / Good Morning America

Mary Carmack-Altwies / Good Morning America

Després de comprovar que no estava carregada, van realitzar la prova, revelant que, si es tira el martell fins a la meitat, el percussor pot colpejar l'encebador de la bala sense haver de fer ús del gallet. D'aquesta forma, la versió de l'actor podria ser correcta, tal com ha explicat a la coneguda revista femenina. "Pots estirar el martell cap enrere sense prémer el gallet i sense bloquejar-lo. Així que el tires cap enrere en part, no es bloqueja, i després si el deixes anar, el percussor pot colpejar l'encebador de la bala", detallava en les seves declaracions.

Malgrat això, Carmack-Altwies segueix a espera dels resultats de l'anàlisi de l'arma executada per l'FBI, mentre la família d'Halyna Hutchins finalment decidia prendre accions legals contra Alec Baldwin i la resta de la producció del rodatge per homicidi imprudent. I és que s'han detectat nombroses negligències que, en cas d'haver-se solucionat, podrien haver evitat la mort de la directora de fotografia.