Detingut un home de 26 anys i nacionalitat brasilera a l'aeroport de Lisboa (Portugal) aquest dilluns, sospitós d'un homicidi comès a Amsterdam (Països Baixos). El Servei d'Estrangers i Fronteres (SEF) lusità l'ha retingut i escorcollat al control quan anava a agafar un vol al Brasil. Dins de la maleta han trobat un embenatge i roba amb rastres de sang i un paquet amb trossos de carn. L'arrestat, Begoleã Mendes Fernandes, està acusat de matar l'Alan Lopes, de 21 anys, a la capital holandesa i, segons ha apuntat el diari portuguès Jornal de Notícias, la policia sospita que es tracta d'un cas de canibalisme.

Es feia passar per italià i portava trossos de carn a la maleta

La detenció d'aquest dilluns va produir-se quan Begoleã Mendes Fernandes va intentar utilitzar documentació italiana falsa al control fronterer de l'aeroport de Lisboa per viatjar al Brasil i sortir de l'espai Schengen de la Unió Europea. Això, segons ha explicat el SEF, "va aixecar sospites de frau" i va provocar que els agents comprovessin les seves identificacions. La falsedat dels carnets va obrir una nova via d'investigació per saber qui era, i això va portar a descobrir que era el presumpte homicida del jove Alan Lopes a Amsterdam. 

"Després de contactar amb les autoritats dels Països Baixos, país on residia, s'ha confirmat que estava buscat per sospites d'haver perpetrat un homicidi el 26 de febrer, a Amsterdam, el que va portar les autoritats judicials d'aquest país a emetre, la tarda d'ahir (diumenge), una ordre de detenció europea per la seva extradició", han explicat des del SFE en un comunicat.

A més dels documents que portava a sobre, van ser confiscats l'embenatge i la roba amb rastres de sang juntament amb "un paquet de plàstic que contenia diversos trossos de carn i un mòbil". L'arrestat va ser conduït al Laboratori Científic de la Policia Judicial portuguesa i la matinada d'aquest dimarts ha estat derivat a l'Hospital Santa Maria de Lisboa per tractar-li una lesió a la mà dreta. S'espera que rebi l'alta les pròximes hores, moment al qual serà portat al Tribunal d'Apel·lació de Lisboa per realitzar el primer interrogatori judicial i aplicar-li les mesures necessàries.

La víctima l'hauria acollit per no tenir llar

El presumpte assassinat d'Alan Lopes a Amsterdam a mans de Begoleã Mendes Fernandes s'hauria produït aquest diumenge 26 de febrer. És a dir, tan sols un dia després de trobar el cadàver el principal sospitós va aconseguir fugir dels Països Baixos i arribar a Portugal, la parada intermèdia necessària cap al Brasil, on ha estat enxampat. Segons el diari neerlandès Boevennieuws, el jove de 21 anys hauria acollit l'home brasiler a casa seva a Vegasstraat perquè no tenia llar. Tanmateix, encara no està clar quins són els antecedents del crim violent i què va passar exactament a l'habitatge familiar al qual viuria amb la mare i les germanes aquest diumenge.