Aparatós accident a l'autovia de Banyoles (Pla de l'Estany). Un camioner ha encastat el tràiler contra la tanca d'una benzinera propera a la capital de Pla de l'Estany i, en lloc d'aturar-se, ha continuat conduint per l'AP-7 fins a sortir i enllaçar a la C-66. En tot moment, l'home que anava al volant circulava fent esses i de manera erràtica fins que va ser enxampat pels Mossos d'Esquadra de la divisió de Trànsit a la darrera carretera, a l'altura del municipi de Palol de Revardit (Pla de l'Estany). Diverses persones van donar la veu d'alarma, trucant al telèfon d'emergències 112, i es van activar patrulles de la policia catalana per tal de donar amb el vehicle que suposava un perill pels usuaris de la via.

Els fets van succeir aquest dimarts a primera hora de la tarda, cap a dos quarts de dues. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís des de la sala operativa que hi havia un tràiler amb plaques de matrícula estrangeres que circulava de manera temerària per l'AP-7, donant cops de volant i fent esses. Però hi ha més: anava borratxo. Així ho han conclòs els agents després que l'home, de 64 anys i estranger, es negués a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Tanmateix, per aconseguir enxampar-lo i detenir-lo, les patrulles que es van activar i van anar fins a l'autopista per intentar interceptar-lo, van haver de fer una volta, en rebre una segona trucada del 112 procedent de conductors que circulaven per la C-66 i s'havien topat amb el camió.

Detingut amb clars símptomes d'anar borratxo

La policia catalana va fer un tomb i van localitzar el tràiler a la C-66, al seu pas pel municipi de Palol de Revardit. El van aturar al quilòmetre 36, circulant en sentit Banyoles. Feia poc que havia xocat contra la tanca d'una benzinera propera, però com si no se n'hagués adonat va continuar la marxa tranquil·lament. Cap a un quart de tres de la tarda, van aturar-lo i identificar-lo, per la qual cosa el van fer baixar de la cabina i van observar que mostrava clars símptomes d'anar begut. Els Mossos d'Esquadra van internar fer-li la prova d'alcoholèmia, però es va negar, i el van acabar detenint per un delicte contra la seguretat dels trànsit tant per l'impacte i la conducció temerària com per anar borratxo al volant.