Un camió amb la roda punxada provoca 26 incendis en finques agrícoles situades a la carretera de la Noguera, entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya. S'han cremat un total de gairebé 80 hectàrees.

Un camió amb la roda punxada provoca incendis

Aquest dimecres cap a les quatre de la tarda, els serveis d'emergències van rebre diversos avisos per focs a peu de la carretera de la Noguera, a l'altura de Penelles

Al llarg de més de 20 quilòmetres lineals de les carreteres C-53 i C-26, es van anar localitzant diferents focus, fins que al terme municipal de Castelló de Farfanya els Agents Rurals van poder localitzar el vehicle causant dels focs.

Es tractava d'un camió que transportava maquinària i que tenia una roda del remolc punxada. Tot i haver punxat, va continuar circulant durant quilòmetres, generant fricció amb l'asfalt de la carretera i provocant guspires que haurien encès marges i camps propers a les carreteres.

La roda, que es va despendre de l'eix, va sortir propulsada i ha estat localitzada pels Agents Rurals encarregats d'investigar les causes dels focs.

26 incendis a la carretera de la Noguera

Els Agents Rurals van interceptar el vehicle, que transportava una excavadora.

Van treballar en les tasques d'extinció 19 dotacions dels Bombers de la Generalitat entre les quals 6 mitjans aeris, en concret tres avions, dos helicòpters.

Els Bombers van donar per extingits els focs poc abans de les deu de la nit.

En total, els incendis han afectat 79,03 hectàrees. Els Agents Rurals han redactat atestat dels fets i s’han obert diligències al Jutjat de Balaguer.

Helicóptero Bombers de la Generalitat / Cedida

Gairebé 80 hectàrees van cremar en un incendi provocat per un camió amb la roda punxada / Bombers de la Generalitat

De les hectàrees afectades, 74,56 ha són de terreny agrícola, 3,47 són de terreny forestal i 0,36 corresponen a sòl urbà. També s'han vist afectades 3,69 hectàrees de l'EIN Secans de la Noguera, un espai natural protegit integrat a la Xarxa Natura 2000 i que també es troba dins de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

L'àrea afectada comprèn quatre municipis de la Noguera: Balaguer amb 59,87 ha, Castelló de Farfanya amb 8,37 ha, Penelles amb 6,46 ha i Bellcaire d'Urgell amb 4,33 ha.