Problemes veïnals han descobert, al carrer de Pubilla Cases de l’Hospitalet de Llobregat, una plantació de marihuana amb 300 plantes i un valor al mercat negre de gairebé 30.000 euros. Van ser els veïns els que van denunciar l’augment de la temperatura de les màquines que els veïns tenien instal·lades feia insuportable poder estar a les habitacions que tocaven amb la casa on hi havia aquesta plantació de marihuana. 

 

No només això, la forta olor característica d’aquests cultius de marihuana i el soroll continu provinent de la maquinària en funcionament feien gairebé impossible poder viure en aquella casa i ho van comunicar a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, que, de manera conjunta amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, van iniciar la investigació el passat mes d’agost. Fins ara, però, no s’ha pogut accedir al domicili i desmantellar la plantació de marihuana, tot i que feia mesos que la policia hi anava darrere.

Investigació des de l'agost

El 22 de setembre els agents van realitzar l’entrada i escorcoll. Com a resultat van comissar més de 300 plantes de marihuana en fase de floració i tots els elements propis per dur a terme el cultiu i la seva explotació intensiva. Els policies també van comprovar que havien manipulat les instal·lacions elèctriques amb el consegüent risc d’incendi. Els investigadors calculen que la droga tindria un valor al mercat il·lícit aproximat de 30.000 euros.

Les investigacions no es van tancar i van seguir i aquest dimecres al vespre els investigadors van localitzar el responsable de la plantació de marihuana i el van detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. El detingut té 37 anys i els Mossos no han volgut aclarir la seva nacionalitat i si té antecedents.