Nit llarga a l’Esquirol. Ahir al voltant de les quatre de la tarda els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís que un home de més de 60 anys havia caigut per una canal de muntanya a la zona del Santuari de la Mare de Déu de Cabrera, al terme municipal d’aquest municipi d’Osona, a tocar de Cantonigròs. En no poder localitzar l’home, els Bombers van activar dos helicòpters de rescat amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de muntanya i un equip mèdic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com una dotació terrestre del parc de Bombers de Vic

Tota la nit vigilant el cadàver

Tres quarts d’hora després, al voltant de les cinc, els Bombers, des de l’helicòpter, van localitzar les pertinences de l’home, prop d'una canal de bosc amb una caiguda pronunciada gràcies a les indicacions de la parella de l’home, que va ser qui va trucar al 112. Després de trobar un punt on poder descarregar els efectius de rescat i l’equip mèdic, que van poder accedir fins a la zona on hi havia l’home, tot i que només van poder confirmar que havia mort. Es tracta d’un home de 66 anys, de la zona, segons les primeres informacions. 

Accedir fins a la zona on era l’home era molt complicat, i el temps corria en contra. Només s’hi podia accedir amb facilitat amb helicòpter, fet que va obligar a traslladar, també fins a la zona, helitransportats, efectius de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra. 

L’objectiu dels agents dels Mossos era fer l’atestat de l’accident i, per delegació del jutge de guàrdia, fer l’aixecament del cadàver, però es va fer tard, i amb la caiguda del sol i l’arribada de l’ocàs, els helicòpters van deixar d’operar i els agents es van quedar a la zona custodiant el cos. Està previst que aquest dilluns, a primera hora, es reinici el rescat de l’home, que serà traslladat a Vic. Segons les primeres informacions, la policia tracta el fet com un accident.

Unitat especial de muntanya dels Mossos

Aquesta unitat especial de la policia catalana, que s’encarrega d’investigar els accidents i els delictes a la muntanya, estan preparats per passar la nit al ras, com en el cas d’avui, vetllant el cadàver, a l’espera de poder ser evacuat quan el temps, i la claror, ho permetin