Els serveis de rescat conjunt de Salvament Marítim i l'equip d'activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil han recuperat aquesta tarda el cadàver d'una de les dues persones desaparegudes després del tomb del vaixell "Nazmuye Ana" al port de Castelló. Així ho ha informat en el seu compte de Twitter l'autoritat portuària de Castelló, PortCastelló, qui ha concretat que "es desconeix la identitat" del cos recuperat, mentre que "continuen les tasques de recerca" de la segona persona desapareguda.

El vaixell era a la zona del port i per causes que encara s'estan investigant ha bolcat, quedant la quilla completament al sol.

Un mort, un desaparegut i tres ferits

A l'operatiu establert des del moment de l'accident, esdevingut ahir, s'havien sumat en les últimes hores un robot submarí de la Universitat Jaume I de Castelló i un altre de Salvament Marítim enviat des de la Corunya, que tractaven de localitzar dos desapareguts: un treballador de l'estiba de 36 anys i nacionalitat espanyola i un tripulant de l'embarcació de 22 anys i nacionalitat índia.

El vaixell sinistrat divendres a la nit venia de Barcelona i, després de descarregar a Castelló, anava a Algèria. La seva tripulació està integrada per nou persones de nacionalitats diverses, entre elles egípcia, índia o turca.

Castellon 001

Salvament Marítim busca dues persones desaparegudes al Port de Castelló / Cedida

Es treballa de forma intensiva en diferents zones de recerca, en una àrea el més àmplia possible, a partir de la informació que han recollit de testimonis i treballadors de l'estiba i del vaixell. Segons el president del port, Rafael Simó, s'està buscant en el vaixell i als voltants del vaixell, en aquelles zones on es considera que existeixen més probabilitats de trobar alguna cosa.

En l'accident tres persones van resultar ferides, i una d'elles, un home de 46 anys i nacionalitat espanyola, roman ingressat a l'UCI de l'Hospital General de Castelló amb pronòstic reservat i estable.

Causes del tomb del vaixell

Sobre les causes que van provocar el tomb del vaixell, ha assenyalat que seran les autoritats competents les que determinin aquestes causes, i ha afegit que ara els treballs se centren a trobar els treballadors.

El port de Castelló està tancat al trànsit marítim i "l'única prioritat" ara és destinar tots els esforços a la recerca de la persona desapareguda restant.