Després de dos anys escapant de la justícia, José Antonio Naranjo Acevedo ha estat localitzat i detingut a Barcelona per la policia catalana. Naranjo va escapar de la presó de Brians 1 el juny de 2021, on complia una condemna de 25 anys per un doble assassinat que va cometre, amb quatre persones més, l'any 2002, en el marc de l'atracament dels cines AMC del centre comercial Parc Vallès de Terrassa. El detingut, de 56 anys, hauria rematat dos vigilants de seguretat, després que fossin tirotejats pels seus companys, segons va assegurar durant el judici l'únic supervivent de l'assalt. A hores d'ara, José Antonio Naranjo està novament ingressat al complex penitenciari de Sant Esteve Sesrovires, per complir els 10 anys que tenia pendents. 

Els fets pels quals va ser empresonat van tenir lloc el desembre de l'any 2002. En total, cinc atracadors, quatre homes i una dona, van fer una emboscada a un camió blindat de Prosegur que just acabava de recollir la recaptació del cinema, un botí de 214.000 euros pel qual van acabar matant. El vigilant que conduïa el camió va sortir il·lès del tiroteig, ja que no va sortir en cap moment de la cabina, però va presenciar-ho tot, i la seva declaració va ser clau per condemnar els atracadors, enxampats tres dies després del sanguinari assalt. 

Esfumat durant una sortida laboral 

El dia de la seva fuga, el condemnat tenia permís de sortida de Brians 1 per motius laborals. Després de 15 anys entre reixes, José Antonio Naranjo va veure la seva oportunitat per escapar, i va esfumar-se sense deixar rastre, tallant tot el contacte amb la seva família, i canviant-se l'aspecte físic per dificultar encara més la seva identificació. Després que no tornés a ingressar a la presó, es va alertar als agents del Grup de Recerca Activa de Fugitius de la Comissió General d'Investigació Criminal (CGIC) dels Mossos d'Esquadra, que es van posar a la feina immediatament per trobar-lo i tornar-lo a la seva cel·la a Brians 1. 

Després de moltes perquisicions i comprovacions dels Mossos, va ser durant un altercat amb arma de foc a Barcelona, el passat octubre, quan finalment van poder localitzar-lo. José Antonio Naranjo es va veure involucrat en un tiroteig en el qual una persona va ser detinguda, i ell, amb un tercer implicat, va quedar identificat. A partir d'aquí, i després d'acarar les seves dades al sistema, la policia va identificar-lo com el pres fugit. 

Detingut a Horta-Guinardó 

Els agents van poder ubicar José Antonio Naranjo al barri de la Vall d'Hebron, al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. El passat 26 d'octubre van posar en marxa un dispositiu que tenia com a objectiu la seva detenció i tornada a presó, que va concloure amb èxit. Després de passar per davant del jutge, l'home va tornar a ingressar a Brians 1, amb dues ordres de detenció sota el braç: una per haver escapat de la presó, i l'altra per un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar.