Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de medicaments i substàncies dopants que distribuïen principalment a botigues de nutrició de Barcelona i la seva àrea metropolitana, però també per altres localitats de l’estat espanyol mitjançant un servei de paqueteria. Les investigacions han culminat amb la detenció de set persones i la confiscació de 450.000 dosis d’esteroides anabòlics.

Un dels punts de distribució més grans de Catalunya

A banda de les detencions, els Mossos també han desarticulat un dels punts de distribució més important de tota Catalunya, ubicat en un magatzem amagat als baixos d’un edifici de la part alta de Barcelona. Durant l’escorcoll es van intervenir més de 190.000 dosis de fàrmacs amb un preu de 300.000 euros al mercat negre. Aquesta confiscació se suma a la feta l’any 2022, quan la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat va localitzar un altre magatzem amb prop de 260.000 ampolles amb medicament fals i dopant. Aquest descobriment va ser el punt de partida de gairebé un any d’investigacions.

El primer desmantellament va posar en alerta els criminals, els qui van canviar el seu modus operandi i van introduir nous membres. Aquestes persones s'encarregaven de la recepció, emmagatzemant i distribució de la mercaderia que enviaven per correu a diferents ciutats d'Espanya i de l'àrea metropolitana de Barcelona. La mercaderia provenia en gran part dels anomenats laboratoris Under, que conformen les plataformes de distribució d'anabolitzants i altres medicaments falsos al mercat negre, fent-se passar per laboratoris reals que treballen amb medicaments legals.

230214 EX CAS GRINOX 1Premsa (1)
El grup distribuïa substàncies anabolitzants il·legals per tot el territori espanyol | Mossos d'Esquadra. 

Detinguts tots els membres

Finalment, el passat 10 de febrer els Mossos van realitzar l’entrada i registre de tres domicilis, dues botigues, una oficina i un magatzem, a més de la detenció dels set integrants de l’organització. Dins dels locals escorcollats van trobar diverses substàncies estupefaents preparades per la seva venda en format pastilla, així com una arma de foc simulada i 15.000 euros en efectiu. Tots els detinguts van passar a disposició del jutjat d’Instrucció número 1 de Cornellà, i es va decretar l’entrada en presó d’alguns d’ells, mentre altres han quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.