Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 36 i 50 anys, després d'enxampar-los fent contraban d'angules vives a la ciutat de Lleida. Les detencions es van produir el passat dilluns, 30 d'octubre, quan agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Ponent tenien muntat un control preventiu de trànsit a la carretera LL-12, dins el terme municipal de la capital del Segrià. Cap a la una de la matinada, els policies van donar instruccions al conductor d'una furgoneta que s'aproximava perquè s'aturés.

Els agents dels Mossos van comprovar que tota la documentació de la furgoneta, que era de lloguer, estigués en regla i van procedir a inspeccionar el contingut que duia a la part posterior. En obrir les portes, van trobar-hi 29 caixes de poliestirè precintades on hi havia angules vives. En cada una d'aquestes caixes, que eren isotèrmiques, hi havia diverses safates de plàstic transparent apilades una sobre l'altra, plenes d'aigua i angules. Al capdamunt hi havia una petita obertura, així com una botella d'aigua congelada al lateral perquè es mantingués la temperatura freda.

angules vives mossos
Un quilo d'angules pot arribar a valer més de 1.000 euros al mercat. / Mossos d'Esquadra

Més de 160.000 euros en angules vives

Els dos ocupants de la furgoneta, malgrat que es tracta d'un animal protegit, no tenien cap document que acredités la seva procedència de manera legal. Per aquest motiu, els dos homes van ser detinguts i les caixes amb les angules van ser traslladades a la comissaria dels Mossos de Lleida. Posteriorment, van ser portades a una entitat habilitada per a la seva cura. En total hi havia 162 quilos d'angules vives que, tenint en compte que tenen un preu al voltant dels 1.000 euros el quilo, podrien haver arribat a valer més de 160.000 euros al mercat. Els dos detinguts estan acusats d'un delicte contra la fauna i un delicte de contraban.