Un lladre de 60 anys desvalisava els turistes a hotels de Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat. Els furts tenien lloc a les portes dels allotjaments i s'enduia l'equipatge en alguna distracció, però també va cometre un robatori violent, quan va sostreure la recaptació d'un taxi i el propi taxista va sortir rere ell, quedant penjant de la porta del cotxe i sent arrossegat diversos metres per l'asfalt. En qualsevol cas, els Mossos d'Esquadra l'han detingut aquest dijous 16 de novembre, tot i que la investigació va iniciar-se a finals d'agost arran de dos furts a les portes d'un establiment hoteler de Sant Joan Despí.

 

El primer dels robatoris va produir-se quan uns clients es disposaven a fer el check out de l'hotel i, en abandonar l'establiment, algú va aprofitar el moment per sostreure'ls els equipatges que eren a la recepció. Això va tenir lloc a Sant Joan Despí, de la mateixa manera que el segon robatori també va produir-se a aquesta ciutat metropolitana pocs dies després. En aquesta ocasió, van repetir l'allotjament per furtar, tot i que a l'exterior, aprofitant que el còmplice del lladre detingut distreia l'acompanyant d'una turista. Però aquests dos casos van acabar esdevenint en un assalt amb més violència dies més tard.

Robatori violent al taxista: l'arrossega penjat del cotxe

El sexagenari detingut no actuava sol, atès que marxava del lloc en un cotxe conduït per una altra persona, que l'esperava per facilitar-li la fugida. Els Mossos d'Esquadra no han aconseguit enxampar el còmplice necessari, tot i que mantenen la investigació oberta per localitzar-lo i arrestar-lo. El fet de tenir un ajudant va ser crucial al tercer robatori, com es pot veure al vídeo, a l'aparcament d'un hotel de Cornellà de Llobregat.

El taxista havia sortit del vehicle i atenia uns clients mentre el lladre li sostreia la recaptació de l'interior. Però la víctima se n'adona en un moment donat i el persegueix corrent, agafant-li tot just quan entrava al turisme que l'esperava en marxa per fugir. En aquest moment, el conductor accelera i el taxista és arrossegat diversos metres pel terra, sobre l'asfalt, i penjant de la porta entreoberta del copilot. Va patir diverses lesions a les cames.

Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'aquests fets i, mitjançant gravacions i testimonis, els investigadors van poder esbrinar que l’autor d’aquest robatori violent havia estat el mateix sospitós que investigaven pels furts a turistes de l’hotel de Sant Joan Despí i que el vehicle també era el mateix emprat anteriorment. Els agents van localitzar el cotxe estacionat a Cornellà de Llobregat, el passat dimecres 15 de novembre, sense ocupants. Una grua el va portar fins al dipòsit policial i, l'endemà, van detenir el presumpte autor dels fets.

Localitzen el cotxe i detenen el lladre, però el conductor continua fugit

El detingut és un home de 60 anys, de qui no s'ha facilitat cap dada més llevat que té 48 antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva. És un lladre multireincident dels robatoris a clients d'hotels, principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona. Va passar a disposició judicial aquest divendres i la investigació continua oberta per tal d'arrestar el conductor del vehicle emprat als robatoris.