La Policia Local d'Olesa de Montserrat ha pogut detenir el piròman que en els darrers quatre mesos havia provocat diversos incendis en contenidors amb afectacions també en façanes i vehicles estacionats a la via pública. Segons ha explicat l'Ajuntament del municipi, arran de l'onada de diversos incendis d'aquest tipus que es van començar a produir el passat mes de febrer, el cos policial va obrir una investigació per esclarir qui hi havia darrere, sospitant que es tractava de la mateixa persona. Després de diverses setmanes recollint indicis, es va poder identificar el presumpte autor dels fets, que sempre seguia el mateix modus operandi.

Aconseguides ja les proves suficients per incriminar-lo, aquest divendres agents de la Policia Local van procedir a la seva detenció. L'home, veí del mateix municipi d'Olesa de Montserrat, està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de danys i ha estat lliurat als Mossos d'Esquadra per tal que sigui posat a disposició judicial. Des del consistori apunten que el valor econòmic dels danys provocats puja als 35.000 euros pels contenidors cremats, a més de tres vehicles i dues façanes d’habitatges afectades per aquests incendis. 

Milers d'euros en reparar contenidors cremats

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha volgut posar l'èmfasi en el cost per a les arques municipals que suposen aquest tipus d'actes vandàlics.  S'estima que el vandalisme té un cost cada any en aquest municipi d'entre 60.000 i 70.000 euros en concepte de reposició de contenidors cremats i altre mobiliari urbà malmès, neteja de grafits o pel fet de no separar la brossa correctament. En aquest sentit, apunten que reposar cada contenidor, comptant la retirada i neteja de l’espai, costa uns 1.600 euros.

cotxe cremat olesa montserrat
Els incendis també han afectat tres cotxes. / Ajuntament d'Olesa de Montserrat
incendis contenidors olesa montserrat
Els danys pels contenidors cremats ascendeixen a 35.000 euros / Ajuntament d'Olesa de Montserrat