Cau el perillós líder de la secta Església Apostòlica de Johan Masowe. Ishmael Chokurongerwa, de 54 anys, ha estat detingut aquest dimarts a la nit per la Policia de Zimbàbue, i ja es troba a presó preventiva, acusat d'agredir sexualment i deixar embarassades cinc nenes, a més d'assassinar una d'elles. El primer crim va succeir, suposadament, el novembre de l'any passat quan el cap de la secta va matar Hazel Chikunhure, que espera un fill de l'arrestat, en "interrompre el seu embaràs", segons ha declarat a EFE de la portaveu de la Fiscalia Nacional de Zimbàbue, Angeline Munyeriwa.

Aquest primer crim, el passat 12 de novembre de 2023, a mans de Chokurongerwa es va produir després d'haver violat la nena i per evitar que donés a llum un fill seu arran de l'agressió sexual. Però no va sortir bé i va acabar matant-la, per la qual cosa el líder de la secta va decidir enterrar "el seu cos en secret" a la seva granja amb l'ajuda de dos col·laboradors que es troben en llibertat", ha detallat a l'agència citada la portaveu de la Fiscalia Nacional de Zimbàbue. A més del delicte d'assassinat, el líder de la secta Església Apostòlica de Johan Masowe (que no permet llegir la Bíblia), a presó preventiva fins al 7 de maig, s'enfronta a altres càrrecs per haver violat i deixat embarassades cinc nenes entre 2018 i 2024; per enterrar persones sense ordre d'inhumació i per obligar a realitzar treballs forçats a 250 menors d'edat.

Setze tombes a la granja, també la de la nena que va assassinar

La Policia de Zimbàbue va començar el procés d'exhumació dels cadàvers enterrats a la granja del líder de la secta, a Lily Farm, el passat 5 d'abril. Calculen que hi ha unes setze tombes, inclosa la d'Hazel Chikunhure. Els agents van detenir Chokurongerwa i uns altres set membres de la secta aquest 12 de març, arran de confirmar que 246 dels 251 nens trobats a la granja no tenien certificats de naixement i estaven sent utilitzats per realitzar activitats físiques per al grup sectari, situat a la localitat de Nyabira, a poc més de trenta quilòmetres d'Harare, la capital del país africà.