Un home de 54 anys ha estat ferit molt greument per un tret d'escopeta quan feia ciclisme per una zona boscosa de Forallac (Baix Empordà) aquest diumenge al matí. Segons les primeres informacions, es tracta d'un accident de caça, ja que l'home s'havia endinsat en una àrea de difícil accés habilitat per a aquest efecte. Un caçador que havia sortit amb una batuda el va confondre amb un senglar i li va disparar. El grup, en adonar-se del fatal error, va avisar immediatament als serveis d'emergències, i la víctima va ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va arribar en estat crític

Segons ha avançat la Cadena Ser, l'incident va passar al voltant de les deu del matí. La bala va entrar pel costat esquerre del ciclista, i va sortir-ne pel dret, deixant dos orificis pels quals sagnava profusament. El 112 va activar diverses ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter medicalitzat, que el va recollir a la carretera C-66, on els paramèdics van evacuar-lo després de treure'l d'entre la malesa on havia caigut, una tasca gens fàcil, ja que es tracta d'una zona amb vegetació molt densa. 

Investiguen el succés com un accident 

Mossos d'Esquadra i Agents Rurals també s'hi van desplaçar al lloc. El caçador que hauria disparat per error al ciclista va donar negatiu al test d'alcoholèmia, i la seva arma va ser requisada. La policia catalana i els Agents Rurals estan investigant les circumstàncies exactes d'aquest accident. El primer que hauran de determinar és si el vedat de caça estava correctament senyalitzat, o si el ciclista hauria comès una imprudència o si s'hauria perdut entrant pels diferents corriols que recorren aquella àrea del bosc. 

Pel que fa a la víctima, va rebre una primera assistència in situ per part dels facultatius sanitaris, que van aturar el sagnat i el van estabilitzar abans d'evacuar-lo al Trueta. Va ser intervingut immediatament, i a hores d'ara es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) recuperant-se de l'operació, amb pronòstic reservat.