La Policia Nacional està buscant per tot Espanya dos presos que s'han fugat de la presó de Madrid VI, al terme municipal d'Aranjuez, aprofitant que havien sortit per fer una excursió per aquesta localitat madrilenya. Els dos reclusos, juntament amb vuit interns més, havien fet una visita guiada al Palau Reial i tenien previst fer un dinar en un conegut restaurant del municipi. Tot formava part d'una activitat organitzada de tant en tant pel centre penitenciar com una forma de facilitar la reinserció dels reclusos a la societat.

Dos dels presos, però, van aprofitar l'ocasió per escapar-se. Ho van fer durant el dinar al restaurant, ja que a aquelles hores estava molt ple de gent i passaven desapercebuts. De fet, en aquell dinar hi era present la directora de la presó, que no es va adonar de la fuga fins que ja va ser massa tard. Els fugitius són presos de segon grau i, per tant, no són extremadament perillosos. No obstant això, no ha transcendit per quin delicte estaven condemnats ni quant de temps els quedava per sortir en llibertat. Els fets van tenir lloc el passat dimecres, encara que no s'han fet públics fins a aquest cap de setmana i els presos podrien ser ja molt lluny de Madrid.

Els sindicats de funcionaris de presons demanen més ajudes

Després de fer-se pública la fuga, sindicats de funcionaris de presons han demanat més mitjans i més personal per evitar que aquest tipus de casos puguin succeir, ja que no és la primera vegada que passa. Fa uns mesos, un reclús del centre penitenciari Madrid III Valdemoro també va poder escapar-se en una visita guiada al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. Ho va fer aprofitant que alguns companys havien anat al lavabo.