Gran desplegament dels serveis d'emergència al municipi de Roda de Berà, al Tarragonès, per a trobar a la Mercedes Arnau, coneguda com a Merche, una dona de 67 anys que porta desapareguda des de primera hora del matí d'aquest dissabte, 13 de maig. L'última notícia que es va tenir d'ella és que va sortir de casa al voltant de les set del matí i que no es va emportar el seu telèfon mòbil. No sé sap, però, com anava vestida quan va marxar. Després de diverses hores sense notícies seves i veient que no tornava a casa, els seus familiars es van preocupar per la situació i van denunciar la desaparició a la policia.

Ampli dispositiu per trobar la Mercedes

Ràpidament, es va muntar un ampli dispositiu per intentar localitzar-la com més aviat millor. En un primer moment, es va fer una primera batuda amb gossos per la zona muntanyosa, però no va haver-hi èxit i la pluja tampoc va ajudar gaire en les tasques de recerca. Aquest diumenge, el desplegament encara ha augmentat més. Per part dels Bombers de la Generalitat hi han participat un helicòpter, tretze dotacions terrestres, entre les quals la unitat de rescat dels GRAE, efectius del grup caní i drons del GROS. També s'han activat agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Roda de Berà, membres de Protecció Civil de Roda de Berà, Torredembarra i el Vendrell, així com persones voluntàries.

S'ha fet una recerca terrestre intensiva per les zones forestals més properes al municipi en camins, marges, túnels i al costat de les vies del tren. També s'ha fet recerca per aire amb l'helicòpter i els drons. El dispositiu s'ha estès per una zona compresa entre la carretera N-340, l'autopista AP-7 i fins a les vies de l'AVE, que passa pel nord del terme municipal. Des de l'Ajuntament de Roda de Berà han fet una crida i han demanat que qualsevol persona que pugui tenir informació del parador de la Mercedes truqui al 977 65 77 00.

bombers desaparicio roda bera
Ampli dispositiu per trobar la Mercedes, la dona desapareguda a Roda de Berà. / Foto: Bombers de la Generalitat
cerca mercedes roda bera
En el dispositiu de recerca hi participen efectius de la Policia Local de Roda de Berà, Protecció Civil i els Mossos d'Esquadra. / Foto: Ajuntament de Roda de Berà