Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió homòfoba que va tenir lloc a Reus la nit de la Diada. Una parella, un adolescent transsexual i una noia, es trobava a la plaça Europa de la capital del Baix Camp quan un grup va robar-los i agredir-los al crit de "maricons de merda", "lesbianes" i "desviades".

Agressió homòfoba a dos menors a Reus

Dissabte a la nit, cap a les onze, durant els últims moments de la festivitat de la Diada, una parella de menors va ser víctima d'una nova agressió homòfoba a la plaça d'Europa, a prop de l'estació d'autobusos, de Reus, capital del Baix Camp. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials, la parella va ser atacada per un grup de persones, que van voler robar-los amb violència les seves pertinences.

Després van començar els insults homòfobs i va arribar fins i tot a una agressió física. Afortunadament, les lesions van ser lleus, quedant en diverses contusions i sense necessitat d'assistència sanitària. Han estat les mateixes víctimes, acompanyades dels seus tutors legals, els que han presentat la denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus.

"Maricons de merda", "lesbianes", "desviades"

Ara, els agents investiguen el cas com un robatori amb violència i intimidació i com a delicte d’odi, atesos els insults i el motiu homòfob de l'agressió.

Tot i que la policia catalana no ha volgut donar detalls perquè les víctimes són menors d'edat, l'Observatori contra l'homofòbia ha condemnat l'atac LGTB-fòbic, referint-se a la parella com un "adolescent transsexual i una noia".

Bandera trans / Archivo

Bandera trans / Arxiu

I d'acord amb els detalls de les denúncies a les xarxes socials, els joves van ser agredits mentre els hi deien: "maricons de merda""lesbianes""desviades" i "que et deixis donar pel cul"; i un va rebre un cop de puny i l'altre el robatori del seu mòbil.

L'agressió falsa de Madrid

Aquest nou atac contra el col·lectiu arriba una setmana després de l'escàndol de la falsa denúncia a Madrid. Un noi de 20 anys denunciava dilluns passat haver estat agredit al seu portal del barri de Malasaña per vuit encaputxats.

Calle Palma Malasaña Madrid / Google Maps

Carrer Palma al barri de Malasaña, on van tenir lloc els fets / Google Maps

Presumptament, segons el seu relat, l'havien acorralat i atacat amb un cúter, tallant-li el llavi i gravant-li la paraula "maricón" al cul. La Policía Nacional va quedar a càrrec de la investigació i la suposada víctima va declarar diverses vegades a la comissaria de Centro, al costat de la plaça Dos de Mayo.

De l'atac d'uns encaputxats a sexe masoquista consentit

Arran la denúncia, es van convocar diverses manifestacions arreu del país, però els col·lectius es van esfondrar amb les noves notícies dimecres.

Perquè després de dos dies d'interrogatori, el noi es va ensorrar i la veritat va sortir a la llum: tot havia estat una mentida.

Segons es va poder saber els dies següents, la víctima havia quedat per practicar sexe amb un component masoquista amb dos homes. La situació, però, se li va escapar de les mans i les marques de la natja el delataven davant la seva parella, que no en sabia res. Per ocultar la infidelitat, va sortir amb aquesta història, que ha generat una gran polèmica.