Una notícia falsa difosa per Whatsapp ha provocat aquest dijous Sant que milers de persones hagin acudit al punt de vacunació del centre esportiu universitari Sadus del barri sevillà dels Bermejales. Unes 5.000 persones han acudit a la cita i s'han produït grans aglomeracions.

Milers de persones van a vacunar-se per error

"Insistim tema vacunació... Qualsevol major de 80 que no estigui vacunat pot anar ara al Sadus de Bermejales (...). Informació fiable". L'avís afirmava que els qui s'apropessin aquest dijous Sant al centre del Sadus podrien ser vacunats encara que no tinguessin cita.

Junta d'Andalusia falòrnia / RRSS

Junta d'Andalusia falòrnia / RRSS

Així doncs, el fals rumor difós per Whatsapp ha provocat aquest matí una aglomeració de persones a les instal·lacions sense haver estat citades. A més s'han viscut moments de confusió i nerviosisme entre els realment citats -uns 2.000- i els enganyats que han acudit fins aquesta zona de la capital per vacunar-se.

Investiguen els responsables del engany

Fonts de l'Executiu andalús han apuntat que els serveis jurídics del SAS han pesentat una denúncia per la difusió d'aquesta notícia falsa. Es pretén determinar l'origen de l'engany i el funcionament de la cadena de difusió.

La Junta considera que la difusió d'aquest rumorestà "perfectament preparada per intentar perjudicar la campanya de vacunació" contra la Covid-19.