Una pretesa gràcia va causar un gran enrenou a la platja de Coma-ruga (El Vendrell) i va obligar a mobilitzar a tots els diversos equips d'emergències, des dels Bombers fins als Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i la Policia Local d'El Vendrell. Segons informa Diari de Tarragona, es va donar la veu d'alarma després que una dona escoltés uns suposats crits d'ajuda des del vaixell embarrancat des de fa un mes davant el port de Coma-ruga.

El vaixell es troba enfonsat des de fa dies

Els fets van succeir fa uns dies, quan una veïna de la localitat va escoltar crits que procedien de l'interior del vaixell al voltant de les 21:30 hores de la nit. Les alarmes van saltar, ja que semblava que algú demanava ajuda des de dins de l'embarcació, que segons sembla, costarà alliberar-la a curt termini i que ja es troba mig enfonsat i amb la cabina plena d'aigua. La dona, espantada, va trucar al telèfon d'emergències 112 i es van activar els dispositius. Fins a la zona es van desplaçar diverses dotacions dels Bombers i es va alertar a Salvament Marítim, que va acabar mobilitzant a una embarcació de la Guàrdia Civil.

Els agents van trobar uns pantalons a la platja

En arribar a la zona del vaixell, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van rastrejar la zona de la platja i el mar amb llanxes pneumàtiques i focus, però, per la seva sorpresa, no van trobar ningú, ni dins de l'embarcació ni en el seu entorn. Tanmateix, hi va haver un moment de tensió en trobar a la vora uns pantalons. Segons els agents de la policia, no és difícil arribar nedant fins al vaixell —que està ancorat a escassa profunditat—, per la qual cosa seria possible que algú, fins i tot algun nen, pogués haver anat perfectament.

Es demana als banyistes que no s'apropin al vaixell

Les sospites dels suposats crits podrien ser una broma o que un grup de persones inconscients hagués decidit portar la seva festa al veler. Tot i això, els equips d'emergència no van localitzar ningú, per la qual cosa es van retirar. Més enllà de la costosa broma per la mobilització dels diferents recursos, la situació revela el perill que suposa el vaixell embarrancat. De res no serveixen les advertències dels socorristes i cossos de seguretat per demanar als banyistes que no s'apropin al veler.

Pel que respecta al vaixell, el seu propietari fa dies que demana ajuda per poder treure'l del banc de sorra. De fet, ja es va contractar a una empresa per intentar reflotar-lo, però, malgrat tots els esforços, no es va aconseguir. Ara, Capitania Marítima prohibeix a l'home treure pels seus propis mitjans l'embarcació, ja que assenyala que ho ha de fer una empresa especialitzada per a aquest tipus de feina. Tanmateix, el propietari expressa la seva preocupació perquè hi ha risc de ruptura dels dipòsits de combustible i dona per fet que el vaixell està tan afectat que no podrà a tornar a navegar.