La festa major de Granollers, de Blancs i Blaus, ha servit per localitzar, si més no de manera oficial, ja que els veïns de la zona asseguren que ho sabia tothom, que una botiga del carrer de Navarra de la capital del Vallès Oriental servia de temple per vendre, sense cap control, alcohol d’alta graduació a menors d’edat. 

Els fets els ha destapat la mare d’una nena, menor d’edat. La noia va patir un coma etílic després de consumir, segons va explicar la menor a la seva mare, l’alcohol que ella mateixa havia adquirit en aquesta botiga del carrer de Navarra, durant la setmana de la festa major. Els Mossos asseguren que, segons la mare, "ningú li va demanar que acredités la seva majoria d'edat" per comprar les ampolles d’alcohol, si bé era molt jove.

Agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA), la policia que s’encarrega de controlar el correcte compliment de les normatives administratives, de joc, seguretat privada i venda de productes protegits com el tabac i l’alcohol, van comprovar la informació que havia facilitat la mare de la noia menor d’edat i van confirmar els fets. Els agents van anar controlant l’establiment i, uns dies més tard, van corroborar la informació de la mare, ja que van detectar com menors d’edat compraven alcohol dins de l’establiment en qüestió sense que ningú els demanés cap mena d’identificació. 

Els Mossos van confirmar la falta de control

Durant el control fet per agents de la Policia Administrativa dels Mossos d’Esquadra de la regió policial Metropolitana Nord, es va comprovar que molts joves entraven i sortien, sense acreditar-se i, per tant, sense verificar si eren majors d’edat o no, amb ampolles d’alcohol d’alta graduació.

Finalment, els Mossos d’Esquadra van identificar i denunciar el responsable de l’establiment, un home de mitjana edat, de nacionalitat estrangera, i van informar dels fets al Departament de Salut, que és l’organisme sancionador en aquest tipus d’incompliments de la normativa. Els establiments comercials no poden vendre alcohol de cap mena als menors d’edat i tenen l’obligació d’assegurar-se que els compradors tenen més de 18 anys, recorden els Mossos d’Esquadra.