Un home ha resultat ferit greu en caure i rodar uns seixanta metres avall al Coll del Verdet, una zona situada en el massís del Pedraforca (Berguedà, Lleida). El cos de Bombers, en rebre l'alerta de l'incident, han acudit a la zona on es trobava l'accidentat amb helicòpter per tal de rescatar-lo, valorar les ferides i traslladar-lo a l'hospital. 

Una pedra ha provocat la caiguda de l'home

Tal com han comunicat els Bombers de la Generalitat al seu compte oficial de Twitter, l'excursionista es trobava a la zona d'ascens del Coll de Verdet, un entorn situat en el massís del Pedraforca i que pertany al municipi de Saldes, quan una pedra ha caigut i ha impactat al seu cap. Això ha provocat que l'home es precipités i rodés aproximadament seixanta metres avall. 

FSuVaekWIAEeDPc
L'efectiu de rescat de muntanya al Pedraforca / Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l'incident passades les dotze del migdia i s'han desplaçat fins al lloc dels fets amb l'helicòpter, així com amb efectius de rescat de muntanya. Un cop allà, han socorregut l'excursionista accidentat, i han pogut comprovar que l'home presentava ferides greus. L'excursionista ha estat traslladat al camp de futbol del municipi de Saldes, on un helicòpter l'esperava per traslladar-lo a l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona. 

El cos de Bombers ha efectuat un altre rescat al Cap de Creus

A tocar de les vuit del matí, el cos de Bombers ha rebut l'alerta d'una dona que havia caigut i quedat atrapada al parc natural del Cap de Creus (Alt Empordà, Girona), segons ha comunicat el perfil oficial dels Bombers a Twitter. La dona, de quaranta-dos anys, participava en la marató del Trail de Cap de Creus. Durant la fita, la dona ha caigut i s'ha fet una ferida oberta a la cama, cosa que li ha impedit poder-se moure, i l'ha fet quedar atrapada a la serra de Rodes, una zona boscosa de difícil accés. Tres dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc on estava la dona i, després d'estabilitzar-la i valorar les ferides, l'han portada en ambulància a l'hospital de Figueres. No es descarten futurs incidents relacionats amb el Trail Cap de Creus, ja que la prova esportiva se celebrarà també demà diumenge, en dues modalitats: una cursa d'onze quilòmetres i una altra de vint-i-dos. 

Hores després, cap a les dotze del migdia, els Bombers han efectuat el rescat d'un ciclista que ha caigut per un marge de sis metres al Serrat de Collgriell, a Sant Bartomeu del Grau (Osona, Barcelona). En tractar-se també d'una zona de difícil accés, els Bombers s'han desplaçat fins al punt accidentat amb l'helicòpter i la grua, per tal d'atendre, immobilitzar i extreure el ciclista accidentat.