Un nou incident als trens de Renfe de Catalunya. Aquest passat divendres quatre vigilants de seguretat va haver d'intervenir en un tren de l'R2 Sud, a Cunit, quan un dels passatgers es va mostrar molt agressiu. El jove, tal com es pot veure al vídeo i tal com recull un informe sobre l'incident, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, no portava bitllet i a més també portava la mascareta per sota del nas.

Els vigilants de seguretat li van recriminar l'acció i també li van demanar que a la propera parada, a Vilanova, hauria de baixar per tal de ser identificat per la policia i sancionat per la seva falta administrativa, per anar sense títol de transport.

Molt agressiu contra els vigilants

L'home es va mostrar, segons el relat dels vigilants, molt poc col·laboratiu i negant-se, de manera agressiva i amenaçadora, a fer cas a les instruccions dels quatre vigilants. En un moment donat de la discussió, que va anar pujant de to, el passatger va mostrar una actitud violenta i fins i tot va intentar agredir als vigilants.

 

 

 

Imatge de la detenció de l'home, al tren R2 a Cunit / Cedit

El passatger va treure un ganivet d'una bossa de mà que portava, i va ser llavors quan els vigilants, després d'avisar-lo, se li van llençar a sobre per poder-lo reduir. Durant l'enfrontament, els vigilants també van rebre insults per part d'un grup que volia aturar la detenció. Un desconegut va furtar la defensa a un dels vigilants.

Puny America

Imatge del puny americà que els vigilants van trobar a l'home / Cedida

Finalment, veient que el passatger no abandonava la seva agressivitat contra els quatre vigilants, i tal com recull l'informe, es va fer ús de l'esprai de gel reglamentari per tal de reduir l'agressiu passatger. Finalment va poder ser emmanillat. En l'escorcoll se li va trobar un puny americà i també drogues, segons consta a l'informe dels vigilants de seguretat.

Denunciat pels Mossos d’Esquadra

Durant la intervenció un dels vigilants de seguretat va resultar ferit. Quan el tren va arribar a l'estació els Mossos d'Esquadra van poder identificar l'home, Gabriel B.R., veí de Cunit, i el van denunciar per les diverses infraccions administratives.

Els vigilants de seguretat van ser atesos pel SEM i, amb l'informe mèdic, van denunciar l'autor de les agressions. Es va intentar recuperar la defensa que havien furtat al vigilant i no va ser localitzada al tren. S'ha obert una investigació per aclarir els fets.