Moment de pànic i tensió els que el passat 16 de març es van viure a la carretera N-II, al seu pas per les comarques de Lleida. Un conductor kamikaze va estar a punt de provocar diversos accidents conduint de manera temerària i obligant la resta d'usuaris de la via a apartar-se del seu camí per no acabar xocant. Alguns d'aquests conductors van alertar dels fets als serveis d'emergències i una patrulla d'agents dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar fins al lloc i el va començar a buscar amb la descripció que li havien fet. Finalment, van aconseguir localitzar i aturar el vehicle infractor abans que s'acabés produint una tragèdia quan estava circulant per un carrer de Fondarella, al Pla d'Urgell.

Els agents de la policia catalana van identificar el conductor del vehicle, que presentava signes evidents d'estar sota els efectes de les begudes alcohòliques, igual que la persona que anava amb ell al cotxe. L'home, però, es va negar a sotmetre's a la corresponent prova d'alcoholèmia. A més, en comprovar les seves dades, van descobrir que tenia el permís de conducció retirat judicialment i que no disposava de punts. Per aquest motiu, se'l va denunciar per un delicte contra la seguretat del trànsit i va ser citat per a un judici ràpid.

Un cotxe darrere seu ho havia gravat tot en vídeo

Al cap d'uns dies, però, quan el conductor es pensava que tot quedaria en una denúncia, la sortida a la llum d'un vídeo del moment ho va canviar tot. Van ser els ocupants d'un cotxe que anava darrere seu els qui ho van gravar tot amb el seu mòbil. En les imatges es veu com el vehicle circula pel carril contrari de l'N-II en trams sense visibilitat entre els municipis de Bell-lloc i Fondarella. Durant aquesta conducció temerària, s'arriba a creuar amb tres turismes i una motocicleta, els quals van fer maniobres per evitar el xoc frontal. Amb aquesta prova d'una conducció "temerària, visible i concreta", els Mossos van detenir el conductor, de 41 anys, que passarà a disposició judicial a Lleida.