Els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest matí al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat una macrobatuda amb una desena d'entrades en diversos pisos per detenir a persones, totes d'ètnia gitana, relacionades amb el tràfic de marihuana i també de cocaïna, segons ha pogut saber ElCaso.cat. També s'han fet entrades a Sant Adrià i a Tarragona, també en barris controlats per persones d'ètnia gitana. Aquesta investigació, que forma part de les que ja tenen en marxa des de la comissaria del Prat de Llobregat per posar ordre en aquest complicat barri de la ciutat, compta també amb la col·laboració d'agents de la DIC de la regió metropolitana Sud i d'uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra

Hi participen efectius d'investigació i també de la BRIMO, l'ARRO, la Unitat Canina, la Unitat Subsol i la Unitat de Drons. Els detinguts seran acusats d'organització criminal pels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, tal com han explicat els Mossos d'Esquadra. Al Prat de Llobregat s'han fet sis entrades en dos edificis al voltant de la plaça del barri d'Orcasitas, a Sant Cosme, i dues més en altres punts. També hi ha una entrada a Sant Adrià de Besòs i una més a la ciutat de Tarragona. En total, una desena.

brimo Mossos
Agents de la Brimo dels Mossos d'Esquadra abans d'assaltar un dels pisos de Sant Cosme / Cedida

Marihuana i cocaïna al Prat de Llobregat

Es preveu poder fer més d'una desena de detinguts. En els escorcolls ja s'ha trobat marihuana i cocaïna, i no es descarta poder també localitzar armes de foc, com en les darreres entrades fetes en aquesta zona del Prat de Llobregat. A les entrades del Prat, els investigadors han trobat plantacions de marihuana al subsol de l'edifici, ja que els investigats havien perforat els baixos per instal·lar-les aprofitant que no hi havia pàrquings. En les entrades escorcolls judicials, que segueix sota secret de sumari, també hi participen efectius de la Policia Local del Prat de Llobregat i tècnics d'Endesa per verificar les instal·lacions fetes pels suposats narcotraficants.

Un dels detinguts de la macrobatuda d'aquest dijous al Prat de Llobregat / ACN
Un dels detinguts de la macrobatuda d'aquest dijous al Prat de Llobregat / ACN