Des de primera hora d'aquest matí de dimecres, la Guàrdia Civil s'han dut a terme en diversos municipis del Camp de Tarragona, com Reus, i també de l'àrea metropolitana de Barcelona l'explotació del cas Kamaleones contra una organització juvenil llatina, els Latin Kings. S'han fet més d'una desena d'escorcolls, sobretot a la zona de Barcelona, però també dos a Tarragona. En total s'han fet més de 30 detinguts, la majoria persones de nacionalitat estrangera i originaris de Sud-amèrica, tot i que alguns ja tenen la nacionalitat espanyola.

La investigació neix del Grup d'Informació de la demarcació de Tarragona de la Guàrdia Civil i s'amplia per tot Catalunya quan es van ampliant les diligències. Quan es va detectar que la participació d'aquestes persones investigades en diversos delictes importants, es va també coordinar amb la direcció d'Informació de l'Institut Armat a escala espanyola i també català. Avui s'ha explotat amb diversos escorcolls i detencions a Reus, però també a Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, Rubí i Granollers, a la zona de Barcelona. A Cunit i a Segur de Calafell, al Baix Penedès. En les primeres entrades policials, que s'han fet de matinada, la Guàrdia Civil ha localitzat drogues i armes blanques. 

Nou cop a les bandes llatines a Catalunya

Arran de les investigacions fetes i les diligències practicades durant aquest matí, s'ha demanat també al titular del jutjat de Tarragona que porta el cas que permeti accedir en un pis de Granollers, al Vallès, per completar aquesta explotació. No s'ha facilitat més informació sobre aquest cas, si bé fonts policials sospiten que sota la denominació de Latin Kings s'havien convertit en un sindicat del crim, sobretot, dedicats al tràfic de droga i delictes violents. Entre els delictes que imputen als detinguts hi ha una temptativa d'homicidi i lesions, segons ha pogut saber ElCaso.cat. No és el primer cop que la Guàrdia Civil ataca les bandes llatines instal·lades a Catalunya. El juny de 2022 es van detenir a Salou deu membres dels Trinitarios.