La selecció espanyola va superar aquest dimarts al vespre la selecció francesa i ha aconseguit, després d'un partit excels de Lamine Yamal, classificar-se per a la final de l'Eurocopa d'Alemanya. Després del partit, que es va poder seguir en algunes pantalles gegants també arreu de Catalunya, en alguns indrets es van viure celebracions arrauxades. Tot i que no es van viure moments de tensió en gaires llocs. A Castelldefels, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, un grup d'unes 150 persones van creuar contenidors, sacsejar vehicles policials i donar cops a mobiliaris i aparadors de botigues a tocar de la plaça de l'Església, on l'ajuntament va organitzar una pantalla gegant per veure-hi el partit.


A les imatges gravades per un veí, es veu com les persones, la majoria joves i amb banderes espanyoles, que celebraven la victòria dels de Luis de la Fuente, van tallar el pas amb contenidors i van enfilar-se al capó d'un cotxe de la policia de la ciutat i també d'un vehicle de la policia catalana. Quan va aparèixer un cotxe dels Mossos, els esvalotadors van cridar "a por ellos", però, tal com confirmen fonts policials, els incidents no van anar a més i al voltant de la una de la matinada es van dissoldre, sense que s'hagin de lamentar danys greus a mobiliari urbà o en establiments del carrer de Ramon Llull, la via que van tallar amb la barricada de contenidors. 

En altres punts de Catalunya, també es van viure celebracions al carrer, i a Barcelona un grup de 200 persones també va fer una marxa per la zona de la Diagonal amb banderes per celebrar la classificació de la 'Roja' per a la final de diumenge a Berlín. A Badalona també es va muntar una pantalla gegant per seguir el partit.

Dispositiu dels Mossos per evitar els incidents del 2008 i el 2012

De cara a la final, alguns altres municipis de Catalunya, també la capital, Barcelona, han anunciat que organitzaran una pantalla gegant per seguir el partit. Els Mossos d'Esquadra estan dissenyant un operatiu per donar seguretat al seguiment del partit i poder reaccionar, si calgués, a incidents puntuals que es poguessin generar a la finalització del matx, com aquest dimarts al vespre.

Cal recordar que l'any 2008, quan el combinat estatal també va vèncer l'Eurocopa, es van registrar greus incidents al centre de la ciutat, a la plaça d'Espanya, amb crema de mobiliari, trencament de vidres i atacs a la policia, que van haver de respondre amb llançaments de pilotes de goma per dispersar els violents. L'any 2012, amb la conquesta de la tercera Eurocopa, es van tornar a generar incidents a Barcelona. Unes 1.500 persones es van concentrar a la mateixa plaça i els Mossos d'Esquadra va haver de desplegar i disparar salves per moure els concentrats i evitar mals majors. Un dels aficionats va ser arrestat per llençar ampolles de vidre a la policia.