Nou cop contra les baralles il·legals de galls a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Tarragona (URMA) van detenir el passat 1 d'abril a Reus (Baix Camp) tres homes de 27, 45 i 59 anys, com a presumptes autors de nou delictes de maltractament d'animals domèstics. Els arrestats organitzaven les baralles en una finca rústica als afores del municipi, en les quals també participaven menors d'edat. A hores d'ara el cas continua obert, i s'estan investigant altres 54 persones per la seva presumpta implicació en els fets.

Galls dopats, armes i nombrosos antecedents

Després de rebre unes informacions que asseguraven que en una finca de Reus estaven tenint lloc baralles de galls, prohibides a Catalunya des de l’any 1988, els Mossos d’Esquadra van muntar un dispositiu policial amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de l’Àrea Central de Mitjans Aeris (ACMA), per dur a terme les tasques de vigilància necessàries per recavar indicis sobre aquesta activitat.

Un cop obtinguda l'autorització judicial, la policia catalana va efectuar l'entrada i registre d'aquesta casa que comptava amb un magatzem on van trobar l'arena en la qual tenien lloc els enfrontaments entre els animals, envoltada de dues altures de grades i amb una barra habilitada per a servir menjar i begudes. Els galls, uns 35, estaven en condicions molt nefastes, havent-hi un mort i diversos ferits a conseqüència de les baralles. A més, els agents van trobar substàncies dopants que els organitzadors subministraven a les aus per enfortir-los i fer-los més agressius.

 

Durant l'escorcoll de l'habitatge es van requisar 5.000 euros en efectiu, una escopeta d'aire comprimit i vuit armes blanques. Juntament amb els tres detinguts, s'hi van trobar 12 menors d'edat i 54 adults que estaven participant en les baralles; entre tots sumen 40 antecedents policials per tota mena de delictes. Després de ser arrestats, els organitzadors van ser traslladats a dependències policials a l'espera de passar a disposició de l'autoritat judicial pertinent.

baralla galls reus
La finca on tenien lloc les baralles, als afores de Reus | Mossos d'Esquadra.