Nou incident a les presons catalanes. A l'inici d'aquesta setmana quatre interns del mòdul 3 del Centre Penitenciari Ponent de Lleida van protagonitzar una baralla en la qual van haver d'intervenir els funcionaris. Els fets van passar dimarts a la tarda i un dels treballadors va resultar ferit.

Segons han explicat fonts del departament de Justícia, els fets van tenir lloc al vestíbul del mòdul i, malgrat que en la baralla només s'hi van veure implicades quatre persones, assumeixen que es va viure un "moment de tensió".

Greu baralla a la presó de Lleida

Un grup de presos que es dirigia al pati es va trobar amb la baralla, encara que no van intervenir-hi, ha assegurat la conselleria, que ha assenyalat que els funcionaris van poder finalment resoldre el conflicte.

Un dels treballadors del centre va haver de ser atès pels serveis mèdics i va ser donat d'alta al mateix moment. Per la seva banda, UGT Terres de Lleida ha explicat que es va tractar d'una baralla multitudinària i que es van viure moments de "màxima tensió".

Per això, han reiterat la seva demanda de ser reconeguts com a agents de l'autoritat i la incorporació "immediata" de més personal, ja que "no podem esperar més", segons el sindicat UGT Presons i els seus representants a la presó de Ponent, a Lleida.

No són queixes noves des dels sindicats

El passat 25 de juny, la UGT de les Terres de Lleida va denunciar "la situació d'inseguretat que es viu al Centre Penitenciari de Ponent", després que un pres del Departament de Règim Tancat (DERT) que es troba en protocol de seguretat per risc de fuga hagués trencat quatre cel·les en només quatre dies.

Unes destrosses que, segons el sindicat, van provocar que el departament i la resta de presos que hi viuen es van quedar sense aigua i tinguessin problemes intermitents de llum.

Aquest intern "va mostrar una violència interinstitucional, amb alteracions molt greus de conducta que han comportat amenaces i agressions amb vidres i ferros als funcionaris de la presó", van explicar des del mateix sindicat. En aquella ocasió, prèvia a la baralla multitudinària d'aquesta setmana, el sindicat va criticar la direcció del centre per no donar solucions a aquella situació.

Atacs sexuals contra treballadores de presons

A principi de juliol es va registrar un nou atac contra una funcionària de la presó de Mas d'Enric en el moment que feia el control de les cel·les, en aquesta presó de Tarragona.

Segons va denunciar el sindicat CSIF, un pres es va despullar i va quedar-se a l'interior de la seva cel·la en un moment que havia de sortir per provocar una trobada amb una funcionària. L'home estava a l'interior de la seva cel·la completament despullat i s'estava masturbant

No és l'únic cas tampoc de violència sexual contra funcionàries de les presons de Catalunya. El dilluns 12 de juliol, un intern va amenaçar i va dirigir gestos obscens a una funcionària de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès.