Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 5 de novembre un home de nacionalitat espanyola, Emilio S.P., que va ferir un altre home i va disparar amb una arma de foc en una baralla a la zona del Mas de les Ànimes, a Reus.

Una baralla que va acabar a trets

Segons l’avís que va rebre la policia, un home armat amb un ganivet i una pistola estava amenaçant a una parella, els havia agredit i quan va disparar -un impacte que va tocar en una tanca de la zona- un grup de veïns se li van tirar a sobre per immobilitzar-lo fins que van arribar les dotacions policials. 

Quan la policia, amb agents de la comissaria de Reus, van arribar al lloc dels fets, l’home ja estava desarmat, a terra, i tenia diverses ferides. L’agredit, un noi jove, va haver de ser traslladat per la ferida d’arma blanca a l’hospital i l’agressor, un home gran va quedar arrestat per haver disparat amb una pistola. Els Mossos el van detenir per tinença il·lícita d’armes i explosius, homicidi dolós -en grau de temptativa-, lesions i amenaces.

armes reus

Imatges de les armes que els Mossos van confiscar al fugitiu arrestat a Reus / CME

Les tasques d’investigació per aclarir aquella baralla, que tot sembla indicar que es va iniciar per un enfrontament veïnal, va permetre saber que el detingut, l’home gran, era un home que estava en cerca i captura per haver-se escapat, feia sis anys, de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. A més, l’home tenia dos ordres d'ingrés a presó per l'Audiència Provincial de Barcelona i una ordre d'ingrés a presó per l'Audiència Provincial de Tarragona. Després de recuperar-se de les ferides que va rebre en la baralla, va ser entregat al jutge, que en va ordenar l’ingrés a presó.

Arsenal de pistoles en mans del perillós fugitiu

En el moment de la detenció els agents van poder intervenir diverses armes que l’home portava a sobre. Una pistola de la marca Beretta, de calibre 22 mm, i una MOD73, també del calibre 22 mm, una pistola Webley del calibre 7,65 mm, munició per les diferents pistoles i una escopeta de la marca Colibrí, del calibre 12 mm, amb el número de sèrie alterat. Després de ser arrestat, i quan van posar en coneixement del jutge de guàrdia la detenció, es va autoritzar entrar a casa seva, on els Mossos van trobar una gran quantitat de diners en efectiu, tot i que el jutge no en va autoritzar la seva confiscació. 

Aquest fugitiu instal·lat a Reus és un vell conegut de la policia. A més de les ordres de detenció que tenia vigents i de l’ordre de cerca i captura per tornar a la presó, ElCaso.cat ha pogut saber que l’home té nou antecedents per Guàrdia Civil i quinze per la Policia Nacional, la majoria per robatoris amb violència i intimidació. Finalment, va ingressar a presó.