Morir per una cigarreta. Sembla impossible o increïble, però és el que va passar a Tarragona fa pocs dies. ElCaso.cat va publicar les imatges d’una baralla entre dues persones al mig del carrer, davant de l’estació de la Renfe de la capital tarragonina i ara s’han conegut més detalls dels fets, que s’han convertit en tràgics.

Baralla fatal per una cigarreta a Tarragona

Dos homes van iniciar un enfrontament per una cigarreta que va acabar de la pitjor manera possible, amb un dels dos estirats a terra inconscient. Una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre l’home, que el va poder reanimar i després, ja estable, tot i que crític i entre la vida i la mort, va ser traslladat a l’hospital universitari de Joan XXIII. L’home va seguir crític durant dos dies fins que va empitjorar de manera fatal el seu estat de salut i va morir el dia 22 d’agost després d’haver estat diverses hores en mort cerebral. 

Tal com es pot veure a les imatges captades per un ciutadà a la zona, a la terrassa d’un bar de la plaça que hi ha davant de l’estació de trens de Tarragona, els dos homes inicien una baralla que va pujant de tot fins que un dels dos es col·loca sobre de l’altre, pressionant-lo amb el genoll al coll, ofegant-lo i deixant-lo sense respiració i causant-li el desmai. Abans de retenir-lo amb el genoll, amb una ampolla de vidre, i segons consta a l’atestat de la Guàrdia Urbana, l’home va donar-li un cop al cap i diversos impactes a la zona del pit i de la panxa.

L’home mort és qui va demanar la cigarreta i l’agressor, ara detingut i acusat d’homicidi, és qui estava a la terrassa del bar i qui va atacar-lo després d’una primera discussió verbal. Segons consta a les diligències, que encara no s’han acabat, l’home va dir alguna cosa a l’acusat, que estava prenent una consumició a la barra del bar, i allò va desencadenar l’enfrontament.

Acusat d'homicidi per imprudència

La Guàrdia Urbana va detenir l’autor de l’agressió, de 36 anys, i també va ser traslladat a l’hospital, tot i que amb ferides lleus i sense risc per la seva vida. En un primer moment l’home, de nacionalitat pakistanesa, va ser arrestat per lesions i va ser entregat als Mossos d’Esquadra, però la Unitat d’Investigació de Tarragona, després de tenir coneixement dimarts que l’home ferit ingressat al Joan XXIII havia mort, el van acusar també, segons ha pogut saber ElCaso.cat, d’un delicte d’homicidi per imprudència. Després de passar a disposició, i també per la suma d’antecedents i per risc de poder escapar de l’Estat, el titular del jutjat 3 de Tarragona en va ordenar el seu ingrés a presó.

L’acusació que fan els Mossos, d’homicidi per imprudència, sense perjudici que durant la investigació judicial pugui canviar per la petició de les parts, posa en relleu que l’home que va atacar la víctima no tenia intenció de matar-lo, si bé, després, per la seva acció, va provocar-li la mort. Les proves forenses hauran d’aclarir ara en quin nivell l’agressió d’aquell dissabte a la tarda a la via pública va provocar la mort de l’home. La pena de presó per aquest delicte pot anar d’un a quatre anys.

En canvi, si se l’hagués acusat d’un delicte d’homicidi voluntari o dolós la forquilla de la pena varia entre 10 i 15 anys. Caldrà veure com avancen les diligències si bé el jutge que porta el cas ja ha alertat que la investigació serà senzilla i àgil, tal com assegura en la interlocutòria d'ingrés a presó.