El Barça acaba de fer oficial la incorporació d'Adama Traoré fins i tot final de temporada. L'extrem espanyol arriba cedit, procedents dels Wolverhampton Wanderers, equip en el qual havia perdut una mica de protagonisme després d'una temporada 2019/2020 molt il·lusionant.

Encara que Traoré no passa pel seu millor moment és un fix en les convocatòries de la selecció espanyola. Luis Enrique confia en la velocitat, desbordament i driblatge de l'extrem dretà, que és una alternativa al perfil associatiu que té l'equip.

El club català tindrà la possibilitat d'aconseguir els serveis d'Adama Traoré de forma definitiva en finalitzar la seva cessió. En el cas que Joan Laporta i Xavi Hernández vulguin que el de l'Hospitalet es quedi hauran de pagar 30 milions d'euros als Wolves. En tot cas, aquesta opció de compra no és obligatòria.

El barri d'Adama Traoré

El futbolista va néixer el 1996 a la ciutat de Barcelona i es va criar al barri de La Florida, a Hospitalet de Llobregat. És fill d'una família d'origen malià i en una entrevista publicada el febrer de 2020 amb els companys de Sport va parlar sobre la seva infantesa i les dificultats a què va haver d'enfrontar-se.

La Florida, el barri de Traoré, és el barri amb més densitat de població de tot Europa. Els seus famosos blocs es van construir en els anys cinquanta per donar-li una casa a les persones que vivien en barraques. És una zona en la qual resideixen moltes famílies d'immigrants que van arribar a Barcelona a la recerca d'una vida millor, com els pares del futbolista.

Adama EP (2)

Adama Traoré / Europa Press

El futbolista va comentar que ell i el seu germà, que jugava en l'Espanyol, es van fer molt coneguts en la pista de futbol sala que hi havia en el centre del barri i que persones dels voltants venien per veure'ls i enfrontar-s'hi: "Hi havia gent que venia de Santa Eulàlia, de Collblanc, de tots costats. Fèiem un petit torneig, el nostre equip contra tots.", va dir el futbolista.

Adama va comentar que al seu barri era molt freqüent relacionar-se amb persones de cultures diferents, ell mai no va tenir problemes: "Els meus amics de sempre i jo jugàvem amb els gitanos, amb alguns marroquins, amb dominicans, espanyols, altres africans. El que et semblava que era bo el posaves al teu equip. L'ambient era bo, cada un portava les seves begudes. Per entrar en el partit havies de conèixer algú, però una vegada admès no hi havia cap problema", va comentar Traoré.

Els problemes a La Florida

També va comentar que diverses vegades li van oferir la possibilitat d'entrar a diverses bandes de carrer, però els seus interessos eren d'altres, ell volia ser futbolista professional: "Moltes vegades. A mi, el meu germà, a un amic dominicà, a tots ens van oferir entrar en una banda. En aquell moment era una cosa popular. Però nosaltres teníem diferent mentalitat, volíem ser futbolistes, no volíem ser a cap banda, en cap tipus de baralles," va dir.

Va comentar que les baralles eren una cosa habitual al barri i creu que, per sort, la situació ha millorat actualment: "A l'escola hi havia bandes i es barallaven entre elles constantment. Han fet una grandíssima feina a l'Hospitalet, s'ha tranquil·litzat tot molt", va afegir Traoré.

Finalment, el futbolista va explicar que en algunes d'aquestes baralles va arribar a veure persones armades amb pistoles, ampolles trencades, bats i ganivets. També explica que el barri el va fer madurar més ràpid que els altres: "Veus les baralles, com funciona una banda, o la policia que investiga a les bandes, veus com funcionen els carrers, com es mouen els estupefaents".