Un avís de bomba a l'estació de trens de Collado Villalba, a Madrid, ha obligat a tallar la circulació de trens a les línies C3a, C8 y C10 de Cercanías. També s'ha desallotjat els passatgers que hi havia a la infraestructura ferroviària. Ha estat al voltant de dos quarts de quatre de la tarda quan els serveis d'emergències han rebut un avís alertant de l'aparició d'una motxilla sospitosa i efectius de la Guàrdia Civil s'han desplaçat fins al lloc. S'ha ordenat el desallotjament immediat de l'estació de manera preventiva i s'ha tallat la circulació de trens per evitar que s'hi apropessin.

Efectius del cos armat, juntament amb agents de la Policia Local, han localitzat la motxilla sospitosa i han alertat els serveis del Tedax per comprovar si al seu interior hi havia un artefacte explosiu. En inspeccionar el seu interior, però, han vist que no era cap paquet perillós i han confirmat que es tractava d'una falsa amenaça. Segons ha detallat Renfe, s'han produït retards importants al servei ferroviari perquè els trens de les línies afectades s'han hagut d'aturar en altres estacions, a l'espera que la situació es normalitzés. 

Una falsa amenaça de bomba va obligar a desallotjar tres estacions de metro la setmana passada

L'última amenaça de bomba a Madrid havia tingut lloc la setmana passada i també va afectar el transport públic, en aquest cas al metro. Un home va entrar en un dels combois a l'estació d'Alto Arenal i va dir a un dels passatgers que acabava de deixar un paquet amb una bomba que esclataria en cinc minuts. Posteriorment, va baixar del tren i se'n va anar. Aquest passatger va avisar ràpidament el maquinista i els vigilants de seguretat, que van activar el protocol en aquest tipus de casos.

Es va desallotjar l'estació de manera preventiva, així com les dues estacions més properes, les de Puente de Vallecas i Nueva Numancia. També es va tallar la circulació a la línia L1 entre Menéndez Pelayo i Portazgo en tots dos sentits. Efectius de la Policia Nacional, amb gossos especialitzats en artefactes explosius i agents antiterroristes, van inspeccionar les zones, però no es va trobar cap bomba. De fet, en revisar les imatges de les càmeres de seguretat, van comprovar que l'individu que suposadament havia deixat la bomba no havia dut cap paquet sospitós a les mans en cap moment.