Accident aeri a Sabadell (Vallès Occidental). Una avioneta ha perdut el control mentre feia les maniobres a la pista d'aterratge i ha acabat xocant amb la part frontal a la zona de terra, segons ha pogut saber ElCaso.cat. L'incident, que s'ha produït aquest dilluns sobre les sis de la tarda, ha deixat una persona ferida. En tenir coneixement dels fets, diversos efectius d'emergències s'han traslladat fins al lloc, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat tres unitats i ha atès un home amb dolor a la cama, mentre que els Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins a la pista amb dues dotacions.

El sinistre aeri ha obligat a suspendre els vols a l'aeroport de Sabadell, el qual ha activat el pla d'autoprotecció. L'avió biplaça que ha caigut a la zona de terra, és a dir, fora de pista, fa uns set metres de llarg. Tot i les mesures establertes, no es tracta d'un accident greu i l'home ferit, un dels ocupants, és de caràcter lleu. Les causes de l'incident es desconeixen en aquests moments i ja s'ha obert una investigació per tal d'esclarir els motius que haurien portat a l'avioneta a sortir de pista de manera sobtada aquesta tarda.

Simulacre d'accident aeri a l'aeroport de Sabadell

Fa poc més d'una setmana, curiosament, l'aeroport de Sabadell i Protecció Civil van realitzar un simulacre d'accident aeri a la infraestructura del Vallès Occidental. L'exercici, segons va explicar Aena, va servir per comprovar i avaluar la capacitat de resposta davant d'una emergència, així com l'efectivitat i coordinació dels organismes implicats "amb l'objectiu de minimitzar les conseqüències que podrien derivar-se d'un accident aeri". Hi van participar els Bombers del Servei de Salvament i Extinció d'Incendis (SSEI) de l'aeroport de Sabadell, els Bombers de la Generalitat, el SEM, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local de Sabadell, així com Protecció Civil.