Un vol de la companyia Easyjet que havia de fer el trajecte entre els aeroports de Manchester i Tenerife Sud s'ha vist obligat a fer un aterratge d'emergència a Lanzarote aquest divendres. Els motius, segons ha declarat el pilot de l'avió a l'hora de demanar-lo, ha estat un "risc d'agressions a bord" per part de vuit passatgers amb una actitud molt violenta. De fet, malgrat que ja quedava poc per arribar al seu destí, la situació de tensió i violència era tan elevada que ha preferit sol·licitar fer la intervenció a l'aeroport més pròxim i amb la màxima urgència possible.

Segons han donat a conèixer els controladors aeris, s'ha acceptat la petició davant el risc que pogués haver-hi per a la resta de passatgers i la tripulació, a la vegada que s'ha alertat els cossos policials i s'ha coordinat un dispositiu especial a l'aeroport de Lanzarote a l'espera de l'aterratge d'emergència de l'avió. "Reiterem el nostre suport a les tripulacions i passatgers que han d'aguantar aquest tipus de situacions", han apuntat els controladors aeris a través de les seves xarxes socials. I és que, segons l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), situacions com beure alcohol en excés, fer un escàndol o no obeir les ordres de la tripulació es poden considerar un perill per a la seguretat del vol, amb multes que poden arribar fins als 5.000 euros.

Un pilot, acomiadat per esnifar cocaïna abans d'un vol de 12 hores

L'aterratge d'emergència a Lanzarote es produeix poc després d'un altre incident en un avió, aquesta vegada protagonitzat pel pilot. Un vol entre les ciutats de Johannesburg (Sud-àfrica) i Londres (Anglaterra) va haver de ser cancel·lat després que la persona que havia de pilotar l'avió es passés la nit anterior de festa i esnifant cocaïna. L'home va enviar uns missatges explicant-li-ho tot a una de les hostesses, que va alertar dels fets als seus caps perquè suspenguessin el vol. Ja de tornada a Londres, li van fer un test de drogues al qual va donar positiu, motiu pel qual l'han acabat acomiadant.