Espectacular accident d'avió a Costa Rica, el pilot d'un Boeing 757-200 que havia de portar l'aeronau fins a Guatemala ha hagut de fer un aterratge d'emergència a l'Aeroport Internacional Juan Santamaría per un error en el sistema hidràulic, els fets han passat dijous a les 10 del matí, en hora local.

El pilot es va adonar que hi havia un problema greu a l'avió i va sol·licitar a la torre de control de l'aeroport fer un aterratge d'emergència. Ha aconseguit que l'aeronau recorregués gran part de la pista, però en l'últim moment s'ha partir per la meitat per les brusques condicions en les quals ha hagut de contactar amb el terra.

L'avió era de mercaderies, per la qual cosa no hi havia passatgers al seu interior. Els membres de la tripulació no han resultat ferits, encara que se li estan fent proves mèdiques a un d'ells, per descartar que pugui tenir lesions internes. És una aeronau de l'empresa de repartiments DHL, operat per Deutsche Post AG.

L'espectacular accident

Com es pot apreciar en les imatges gravades per les persones que eren a l'aeroport en aquell moment, l'aterratge d'aquest Boeing 757-200 ha estat extremadament violent. L'avió no ha pogut contactar correctament amb la pista d'aterratge i quan estava a punt d'aturar-se per complet s'ha partit en dos. Posteriorment, ha caigut també una de les ales.

Els bombers es van desplaçar ràpidament fins al lloc de l'accident i van ruixar l'aeronau amb escuma, per evitar que hi pogués haver algun problema relacionat amb el combustible i es pogués formar un incendi que, sens dubte, hauria complicat molt les coses per al personal de l'aeroport.

Aquest accident ha tingut un impacte directe en els horaris i el funcionament de l'Aeroport Internacional Juan Santamaría, es van veure afectats 57 vols comercials i de mercaderies i han presentat queixes prop de 8.500 passatgers. De fet, durant unes cinc hores i mitja l'aeroport ha estat completament tancat, no podien ni aterrar ni sortir avions per les conseqüències d'aquest terrible succés.

La tasca dels bombers

Les autoritats han treballat ràpidament per evitar que l'accident tingués conseqüències més negatives i han pogut treure ràpidament als membres de la tripulació i atendre'ls per comprovar el seu estat físic després de l'espectacular accident.

Héctor Chaves, director del Cos de Bombers de Costa Rica, va atendre diversos mitjans de comunicació locals i ha parlat sobre la tasca de l'equip de bombers de l'aeroport poc després de l'accident: "Les unitats es s'han mobilitzat per retirar el pilot i copilot. Després han aplicat escuma per evitar un vessament i ara estan treballant en un dic de terra per evitar que el combustible arribi al sistema de drenatge", va comentar.

DHL ha emès un comunicat en el qual valoren les conseqüències d'aquest accident: "L'equip de resposta a incidents de DHL es va activar i es realitzarà una investigació amb les autoritats pertinents per determinar què va succeir". Per la seva part, l'empresa Boeing no ha volgut declarar res sobre l'accident, ja que esperarà que finalitzi la investigació iniciada per DHL.