Una dona de 78 anys va morir el passat dilluns a casa seva a la localitat d'Andújar, a Jaén, després de ser brutalment assassinada per quatre menors d'entre 15 i 17 anys, entre els quals hi ha el seu net. Segons ha informat la Policia Nacional, els quatre joves, de nacionalitat espanyola i sense antecedents, van ser detinguts aquest dijous com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi. La hipòtesi dels investigadors és que el net de la víctima, un noi de 15 anys, va orquestrar el crim per robar-li les joies i els diners i va implicar els seus amics en ell.

El cadàver de la dona presentava 47 ganivetades

El cos sense vida de l'anciana va ser descobert el passat dilluns pel seu fill. Veient que no podia contactar amb ella per telèfon, es va apropar a casa seva i va veure que la llum i la tele del menjador estaven obertes i que la seva mare estava estesa a terra envoltada d'un gran bassal de sang. Va sortir al replà a demanar ajuda als veïns, que van alertar els serveis d'emergències. Agents de la Policia Nacional, així com efectius de la Policia Local, van anar fins al lloc dels fets i van confirmar la mort de la dona

El cadàver presentava diversos hematomes a la cara fruit d'un possible forcejament en intentar defensar-se. A més, presentava una gran quantitat de ferides d'arma blanca al tors, les mans i el coll. En total, li van clavar 47 ganivetades. El fill, a més, es va adonar que la caixa on la seva mare guardava els diners en efectiu estava buida, i les joies, algunes d'elles d'or, havien desaparegut. Tampoc es van trobar les claus del domicili o el telèfon mòbil de la víctima. La Policia Científica va acordonar l'habitatge i va recopilar mostres per iniciar la investigació del crim. 

El seu net va orquestrar l'assassinat per robar-li els diners

Els primers indicis van apuntar que el responsable de l'assassinat podria estar en l'entorn proper de l'anciana. En aquest sentit, va cridar l'atenció uns missatges de text d'un parell de dies d'abans que es cometés el crim, on el net de la víctima li deia que "algun dia podria passar alguna cosa", sense deixar clar a què es referia, però amb un clar to d'amenaça. El noi de 15 anys es va convertir en el principal sospitós, i les contínues contradiccions a l'interrogatori no van fer més que confirmar-ho. 

Els investigadors van determinar que el menor no havia actuat sol, sinó que havia comptat amb la col·laboració de tres amics. De fet, un cop ja s'havia produït el crim, els va arribar a reunir fins a tres vegades per dir-los el que havien de dir en cas de ser interrogats per la policia i els va amenaçar de matar-los si no es mantenien callats i se sortien del que havien pactat. Els quatre joves van acabar sent detinguts i es van registrar els seus domicilis, d'on es va requisar la roba que podien portar el dia dels fets. També es va intervenir els seus telèfons mòbils. Els agents de la Policia Nacional van poder recuperar dos coixins tacats de sang que eren de la víctima, així com dues navalles amb les quals presumptament van cometre l'assassinat. Els nois han passat a disposició de la Fiscalia de Menors.