Una tempesta hivernal que va deixar més de 30 centímetres de neu sobre Seattle (Estats Units) no ha pogut evitar que una dona de 90 anys acudís a la seva primera visita per posar-se la vacuna contra la Covid-19.

Una àvia camina 10 km per la neu per vacunar-se

Caminar gairebé 10 quilòmetres per la neu no ha estat res en comparació amb el que ha passat Fran Goldman per aconseguir la vacuna, segons afirma la protagonista.

"He estat trucant per obtenir una cita i vacunar-me en qualsevol lloc, tots els matins, totes les tardes i, sovint, he estat en línia a la nit", afirma Goldman.

Vacuna Covid-19 / Cedida

Una anciana camina 10 km per la neu per vacunar-se / Cedida

Després de diverses setmanes provant-ho, a Goldman la van citar diumenge passat per vacunar-la contra el coronavirus: "No podia creure el que veia", afegeix la dona. "Vaig haver d'agafar les meves ulleres per veure que era real".

La cita va coincidir amb una tempesta de neu

Desafortunadament, la cita de Goldman -diumenge, 9,10 h- va coincidir amb l'aparició d'una tempesta que va atapeir els carrers de neu. Dissabte, Goldman es va despertar amb diversos centímetres de neu als carrers i va saber que hauria de planificar la visita amb anticipació. Així doncs, es va vestir, va agafar el seu bastó i va sortir a entrenar. La dona, que va aconseguir una nova cadera l'any passat, va caminar amb compte. Va arribar aproximadament a dos terços del camí fins a l'hospital i va girar cua, segura de que podria arribar al centre sanitari l'endemà.

Diumenge al matí es va equipar: camisa de màniga curta per sota de l'abric de plomes perquè la infermera pogués arribar al seu braç fàcilment i botes de neu. "No va ser fàcil, va ser un desafiament", recorda, i agrega que les pistes s'havien congelat i estaven cobertes amb més neu.

Goldman va arribar a temps

L'àvia va arribar a la seva visita amb només 5 minuts de retard. Si hagués arribat aviat, hauria hagut d'esperar al seu cotxe, el qual era inexistent.

"La meva mare (90 anys) no deixarà que una mica de neu (30 centímetres) li impedeixi vacunar-se", celebra la seva filla Ruth.