Tragèdia a Wisconsin, als Estats Units. Un atropellament, que s’està investigant com un possible atac terrorista, ha matat com a mínim cinc persones i n’ha ferit 40 més. Tot sembla indicar que ha estat un atropellament intencionat. El vehicle ha creuat una desfilada que s'estava celebrant a la ciutat nord-americana de Waukesha, a l'estat americà de Wisconsin.

"En aquest moment, podem confirmar que cinc persones han mort i més de quaranta estan ferides", han publicat aquesta matinada des de l’ajuntament d’aquesta ciutat en un missatge a les seves xarxes socials. "Tanmateix, aquests números poden canviar a mesura que recopilem informació addicional", també han explicat des del govern municipal.

Cinc persones mortes en un atropellament a Wisconsin

Els fets han passat aquesta nit de diumenge quan grups de ball, bandes d'escoles secundàries i polítics desfilaven al llarg de Main Street, el carrer principal de la localitat, als afores de Milwaukee, un acte que s'havia suspès en edicions anteriors per la pandèmia. Quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda, hora local, el conductor d'un tot terreny vermell ha saltat les tanques de seguretat i s’ha obert pas entre la multitud envestint els assistents, segons diversos mitjans locals.

Els hospitals de la zona han informat haver tractat desenes de pacients, inclosos molts nens. No s'han aclarit encara els motius que van provocar l'atropellament, tot i que la policia ja ho tracta obertament com un possible cas de terrorisme.

Darrell

Darrell Brooks, el detingut, durant l'assalt contra la desfilada nadalenca / ElCaso.cat

"Avui la nostra comunitat s’ha enfrontat a l'horror i a la tragèdia en el que hauria d'haver estat una celebració comunitària", ha assegurat l'alcalde de la ciutat, Shawn Reilly, que ha dit que havia vist nens somrients i pares feliços quan desfilava segons abans de l’incident. "M'entristeix profundament saber que tantes persones de la nostra comunitat han anat a una desfilada i han acabat amb ferides i dolor", ha precisat.

Un home arrestat, després de ser tirotejat per detenir-lo

Per part seva, Daniel Thompson, cap del Departament de Policia de Waukesha, ha dit que s’ha pogut detenir l’autor de l’atropellament després de disparar contra ell. L’home, que està viu, està detingut i sota la custòdia de la policia de la ciutat. Thompson ha descartat noves amenaces contra la població relacionades amb aquest atropellament mortal.

Els testimonis han descrit el conductor com un home, una dada que no va ser confirmada per la policia. Thompson, però, va confirmar que la policia havia disparat contra el conductor. La policia ara mateix té bloquejat el centre de la ciutat per investigar els fets. Segons les primeres informacions, el detingut és Darrell Brooks, un home de 39 anys.