Detingut l'autor de l'atropellament mortal del regidor de Cultura de Luceni, a Saragossa, José Soria Laforga, del PSOE, el març passat. Tenia 54 anys i els presumptes homicides van fugir.

Mort del regidor de cultura de Luceni, del PSOE

Els fets van tenir lloc el passat 11 de març, quan el Centre Operatiu de Serveis de la Guàrdia Civil de Saragossa va rebre una trucada que informava de la troballa del cos sense vida d'un home al voral de la carretera VP-24.

En el quilòmetre 9.500 jeia el cos del regidor de Cultura José Soria Laforga, de 54 anys, que havia estat atropellat mortalment.

El membre de PSOE, segons els testimonis recollits durant la investigació, havia anat a les vies del tren per vigilar un incendi a la zona. Així ho va explicar l'alcaldessa de Luceni, Ana María Arellano, que va afegir que va intentar localitzar-lo sense èxit durant diverses hores.

Detingut l'autor de l'atropellament: van modificar l'escena del crim

Després un altre edil de l'ajuntament es va presentar a casa seva, on tampoc no va aconseguir trobar-ho.

Finalment, es va apropar a la zona de l'incendi, lloc en el qual se'l va localitzar per última vegada i s'havia avisat que s'havia vist el seu cotxe. I allà va trobar el cadàver de Soria, que feia hores que estava mort.

Guàrdia Civil / Europa Press

Detinguts per atropellar el regidor de Cultura de Luceni, José Soria Laforga, de 54 anys, quan vigilava un incendi al voral de la carretera / EFE

Una càmera de seguretat de la zona va mostrar com el conductor d'un cotxe BMW atropellava el regidor, en principi de forma accidental.

Llavors, el vehicle va fugir, cometent un delicte d'omissió de socors. A més, les primeres hipòtesis van plantejar que els autors van poder tornar al lloc dels fets i modificar l'escena del crim, canviant el cos de lloc: del voral a la cuneta.

Cotxe desballestat i omissió de socors

La propietària del cotxe va ser interrogada, però no va donar pistes respecte a qui conduïa el cotxe. El turisme, de fet, mai no va ser trobat i se sospita que fos desballestat per peces.

La investigació continua oberta després de les dues detencions del dia d'avui. Una de les persones era l'autora material de l'atropellament i dues més estan sent investigades per la seva implicació en la mort del regidor.