La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres un home de 46 anys acusat d'haver atropellat la seva dona fins a matar-la a la localitat toledana de Val de Santo Domingo. Els fets han tingut lloc al voltant de les deu de la nit d'aquest dijous, quan els serveis d'emergències han rebut un avís que alertava sobre la troballa del cos inert d'una dona enmig de la carretera TO-1232. Fins al lloc s'han desplaçat diverses patrulles de Trànsit de la Benemèrita, així com una UVI mòbil d'Emergències de Castella-la Manxa. Tot i la ràpida actuació de les dotacions, els sanitaris no han pogut fer res més que certificar la mort de la dona, de 41 anys. 

Antecedents per violència de gènere 

Tot i que en un primer moment els agents han contemplat la possibilitat que es tractés d'un accident, aquesta hipòtesi ha quedat descartada en trobar el marit de la víctima prop del lloc de l'incident, en un evident estat d'estar sota els efectes de l'alcohol. Efectivament, en sotmetre'l a un control, aquest va donar positiu, i durant la interrogació ell mateix va admetre haver-se discutit amb la seva parella moments abans de l'atropellament. 

Per aquests fets, la Guàrdia Civil ha arrestat aquest home, acusat d'un delicte d'homicidi imprudent i d'un altre contra la seguretat viària. Després d'identificar-lo, els agents han trobat que tenia diversos antecedents per violència de gènere, la qual cosa fa pensar en un crim de caràcter masclista. En aquest cas, la dona atropellada mortalment pel seu marit seria la víctima número 50 de violència masclista des d'inicis d'any, i la 1.234 des que van començar a compatibilitzar-se els casos, l'any 2003. 

A hores d'ara, els fets estan sent investigats per la Unitat Orgànica de la Policia Judicial, i es troba en fase preliminar, però tot apunta al fet que l'home detingut ha atropellat la seva dona després d'haver discutit, per motius que no han transcendit, i quan ell es trobava sota els efectes de l'alcohol.