Dos homes atraquen un supermercat LidlSan Javier, Múrcia. Ho fan a punta de pistola i no s'emporten res excepte un carretó ple de menjar.

Atraquen un Lidl a Múrcia

Aquest dijous al matí, un supermercat de la cadena alemanya Lidl situat a la localitat de San Javier, a la costa de Múrcia, va ser "atracat".

Tot va començar quan dos homes van entrar a l'establiment i li van agafar l'arma al guàrdia de seguretat.

Llavors, van utilitzar l'arma per intimidar els empleats, i van agafar un carretó per omplir-lo de menjar.

Després, sense emportar-se diners de les caixes enregistradores ni res més, van sortir del local i van escapar, segons els testimonis, en un cotxe d'alta gamma que era a la porta.

A punta de pistola al supermercat

Ara la Guàrdia Civil i policia busquen aquest cotxe per poder identificar els lladres i posar-los a disposició de la Justícia. S'investiga el cas com un delicte de robatori amb intimidació.

Guàrdia Civil / Europa Press

Roben un Lidl per menjar / Europa Press

Segons les primeres informacions, sembla que els atracadors no tenien intenció de causar mal a ningú, només volien aconseguir aliments. Si es confirma que és així, podria considerar-se un furt famèlic.

Què és un furt famèlic?

Es consideren "famèlics" els furts que es fan sense violència i per necessitat pròpia.

En el Codi Penal es descriu així: "El que, en estat de necessitat, per evitar un mal propi o aliè, lesioni un ben jurídic d'una altra persona o infringeixi un deure".

Lidl Supermercados

Roben a Lidl i es donen a la fuga / Arxiu|Arxivament

En aquest cas no es tracta d'un delicte, però han de donar-se les següents circumstàncies: que el mal causat no sigui més gran que el que es tracti d'evitar, que la situació de necessitat no hagi estat provocada intencionadament pel subjecte i que el necessitat no tingui, pel seu ofici o càrrec, obligació de sacrificar-se.

Repunt de casos després de la pandèmia

En cas que no es donin tots els requisits, sí que recauria sobre el lladre certa responsabilitat criminal. Tot i això, només el fet d'estar en situació de necessitat, podria ser una circumstància atenuant.

Judici|Seny / PxHere

Jutjats / PxHere

Membres de la Guàrdia Civil han explicat que s'està donant un repunt dels furts famèlics, tant en habitatges com en botigues de la Regió de Múrcia, a conseqüència de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19.